Uzņēmējdarbībā un finanšu jomā nepieciešami profesionāļi ar globālu skatījumu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Finanšu un kapitāla plūsma mūsdienās nepazīst valstu robežas, tāpēc labam uzņēmējdarbības ekspertam vai finansistam jāpārzina, ne tikai savas valsts ekonomikas tendences, bet vēl vairāki citu valstu būtiskākās ekonomikas iezīmes. Ekonomists vai uzņēmējs, kas pārzina tikai vietējo tirgu, mūsdienās nav konkurētspējīgs. Zināšanas finanšu un ekonomikas jomā ir līdzīgas valodu prasmēm – ja zini tikai dzimto valodu, vari būt tikai savas valsts darba tirgū, bet, ja zini vairākas svešvalodas, tev atvērtas durvis uz visu pasauli.

Eksports – uzņēmējdarbības nākotne

«Pašlaik novērojam, ka palielinās to starptautisko uzņēmumu skaits, kas apsver ienākšanu Latvijas tirgū. Pēdējos gados laba ziņa mūsu uzņēmējdarbības vides attīstībai ir bijusi divu globālu zīmolu ienākšana – Lidl un Ikea, kas būs ieguvums ne tikai darba ņēmējiem, bet arī vietējiem komersantiem, kas arī varēs izmantot šo situāciju un atrast sadarbības iespējas. Tas nozīmē, ka mēs kļūstam interesantāki gan lielajiem koncerniem, gan ārvalstu investoriem. Tāpēc uzņēmumiem jāsāk domāt globālāk, kā šo starptautisko faktoru iespējams izmantot savā labā, kā attīstīties un iet līdzi laikam. Mūsu tirgus ir mazs, tāpēc eksports ir uzņēmējdarbības nākotne,» stāsta Biznesa augstskolas Turība Komercdarbības katedras vadītāja Rosita Zvirgzdiņa.

Foto: Publicitātes foto

Starptautiska pieeja uzņēmējdarbībā un finanšu jomā

Ņemot vērā globālās tendences un tirgu, kas arvien attīstās, uzņēmējiem un finanšu vadītājiem nepieciešamas zināšanas, kas sekmēs uzņēmuma attīstību starptautiskā kontekstā. Lai sagatavotu konkurētspējīgu piedāvājumu un ietu ārpus valsts robežām, mūsdienu vadītājam jāspēj analizēt un izvērtēt starptautisko procesu ietekmi uz uzņēmuma finansēm un nākotnes attīstību. Tāpat jāspēj saredzēt riska faktori gan vietējā, gan globālā mērogā.

Biznesa augstskola Turība piedāvā jaunu profesionālā bakalaura studiju programmu «Starptautiskā finanšu vadība», kas sniegs daudzpusīgas zināšanas ne tikai uzņēmējdarbībā un finanšu pārvaldībā, bet arī iemaņas, kas palīdzēs izvērtēt starptautisko norišu ietekmi uz uzņēmējdarbību, tās attīstību un saskatīt iespējas, kā globālos faktorus izmantot sava uzņēmuma labā. Programma sagatavos gan uzņēmuma, gan finanšu vadītājus, kuri spēs veiksmīgi strādāt starptautiskā uzņēmumā vai ar savu uzņēmumu virzīties starptautiskajā tirgū. Programmu būs iespējams apgūt gan latviešu, gan angļu valodā, tā izveidota atbilstoši tendencēm darba tirgū un ņemot vērā starptautisku uzņēmumu viedokli par šādas programmas nepieciešamību.

Vairāk par Biznesa augstskolu Turība un tās studiju programmām var uzzināt, ielūkojoties www.turiba.lv sadaļā Studijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Uz augšu