VEF Mākslas centra eksperimentālās fāzes atklāšana (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šovakar, 7. jūnijā, plkst. 19:00 VEF teritorijā tiks atklāta trīspadsmit Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūras absolventu izstāde "Drudzis", kas vienlaikus uzāk jaunu eksperimentālo fāzi topošā VEF Mākslas centra ietvaros.

"Siltuma pakāpe jeb temperatūra tiek vērtēta pēc cilvēka sajūtām; tās nemitīgās svārstības ir viena no lietām, ko piedzīvo vairums, gan fiziskos, gan mentālos procesos. Šajā gadījumā visi autori caur dažādu drudžainu stāvokļu pieredzi nonākuši līdz taustāmam rezultātam, kas eksponēts "VEF" teritorijas telpās," stāsta idejas autori.

Ir pazīstamas vairākas temperatūras mērīšanas skalas, kuru iedaļas vērtību - temperatūras grādu nosaka atskaites punkti.

Izstādi var pielīdzināt fizikālam lielumam, ar ko raksturots kāds zināmā sistēmā sasniegts stāvoklis,

proti, piedalās trīspadsmit Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūras absolventi:

Antoņina Piļugina, Atis Jākobsons, Diāna Boitmane, Eva Lilienfelde, Gaļina Ivanova, Ieva Veita, Jekaterina Razina, Kate Krolle, Katrīna Sauškina, Linda Blanka, Sabīne Vekmane, Tatjana Kovardanova un Mārtiņš Adiņš.

Jaunais Mākslas centrs pēc pirmajiem telpu sagatavošanas darbiem sāks nākamo – eksperimentālo fāzi, kuras laikā līdz nākamā gada janvāra vidum tiks meklēts ideālais telpu izmantošanas modelis, izmēģinot dažādus radošās darbības veidus un īstenojot dažādas mākslas prakses formas – sākot ar izstādēm, koncertiem un performancēm, beidzot ar lekcijām, simpozijiem un starptautiskām rezidencēm.

Šā darbības posma eksperimentālais raksturs paredz gan ilgtermiņa projektu realizāciju, gan spontānas aktivitātes, kuru organizēšanā tiks iesaistīti gan vietējie, gan arī ārpus VEFa strādājošie mākslinieki un kuratori.

Telpas plānots izmantot gan kā tikšanās vietu, lasītavu un kafejnīcu, gan kā mākslinieku pašdarināto lietu un mākslas darbu veikalu.

Mākslas centrs galvenokārt kalpos kā telpas radošajam procesam, vienlaikus piedāvājot arī eksponēšanas vietu jaunatklātā korpusa izstāžu zālē un citviet VEF teritorijā.

Mākslas centra adrese: VEF, Ūnijas ielā 8, 7. korpuss, ieeja teritorijā no Bērzaunes ielas.

Foto: publicitātes
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu