Valsts vizītē Latvijā ieradīsies Somijas prezidente (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šodien pusotru dienu garā valsts vizītē Latvijā ieradīsies Somijas prezidente Tarja Halonena ar kungu Penti Arajervi, aģentūru LETA informēja Prezidenta preses dienestā.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Plkst.11 viesi oficiālā ceremonijā tiks sagaidīti pie Rīgas pils. Tad sekos Valsts prezidenta Valda Zatlera un Halonenas divpusējā tikšanās, kurai vēlāk pievienosies pušu delegācijas. Plkst.12.15 Rīgas pilī notiks abu prezidentu preses konference.

Vēlāk Somijas prezidente noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa, tad Saeimā ieturēs pusdienas, kuras par godu viesiem rīkos Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS).

Plkst.16 viesnīcā "Radisson Blu Latvija" Zatlers ar Halonenu ar uzrunām atklās Latvijas un Somijas biznesa forumu.

Pirmās vizītes dienas noslēgumā Zatlers ar kundzi par godu viesiem Melngalvju namā rīkos valsts vakariņas.

Savukārt 8.jūnijā viesnīcā "Radisson Blu Daugava" Halonena ieturēs darba brokastis ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (JL). Vēlāk viesi dosies uz Jūrmalas rezidenci, kur notiks abu prezidentu un viņu dzīvesbiedru tikšanās.

Plkst.11.55 tikšanās dalībnieki dosies uz Tērveti, lai apmeklētu AS "Agrofirma Tērvete" zirgaudzētavu un alus darītavu.

Arajervi kungam vizītes laikā ieplānota arī atsevišķa programma. Viņš kopā ar Lilitu Zatleri apmeklēs izstāžu zāli "Arsenāls" un ieturēs darba pusdienas Latvijas Universitātē kopā ar mācību iestādes vadību.

Somijas prezidente Halonena Latvijā vienu reizi jau viesojusies, 2008.gada jūlijā apmeklējot Dziesmu un deju svētku koncertu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu