Svētdien Mežciemā startēs 27. Rīgas velomaratons

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien, 6.jūnijā, Mežciemā pie Biķernieku trases (Motoru muzeja) sāksies tradicionālais ''Rīgas velomaratons'', kurā šogad startēs vairāk nekā tūkstotis riteņbraukšanas entuziastu no visiem Latvijas novadiem.

Galīgais dalībnieku skaits būs atkarīgs arī no laika apstākļiem svētdienas rītā, taču pilnīgi droši var teikt, ka šogad lielākais Rīgas velobrauciens pulcēs 1250 pedāļu minējus, kuri jau laicīgi reģistrējušies sacensībām trijās dažādās distancēs.

Arī šogad „Rīgas velomaratona” dalībnieki varēs izvēlēties savai sportiskajai formai atbilstošāko no trijām distancēm „Tautas braucienā” būs jāveic 77 km gara distance, „Hobija braucienā” jāpievar 22 km, bet „Ģimenes brauciena” dalībniekiem būs jāmēro 14 km.

Paša garākā, „Tautas brauciena” dalībnieki, cīnīsies arī par „Rīgas mēra kausiem”, kurus iegūs pirmo trīs vietu ieguvēji gan vīriešu, gan sieviešu konkurencē. Apbalvos arī labākās komandas.

Sporta klasē startēs un uz galvenajām balvām pretendēs vairāki labi pazīstami Latvijas velosporta meistari – pagājušā gada „Rīgas velomaratona” uzvarētājs Herberts Pudāns (Alfa Baltic komanda), Kalvis Eisaks, Indulis Bekmanis (Rietumu-Delfin) un 18 gadus vecais Toms Skujiņš (Rietumu-Delfin), kurš nesen izcīnīja 2.vietu prestižā UCI 1.1 kategorijas braucienā - Tartu „Grand Prix” izcīņā.

Rīgas pilsētas mērs Nils Ušakovs nolēmis izaicināt citus veselīga dzīves veida piekritējus 22 km garajā „Hobija braucienā”, turklāt uz divriteņa veiks arī ceļa gabalu no mājām līdz startam. Velomaratonā startēs arī daudzi citi sabiedrībā zināmi cilvēki, kā, piemēram, Latvijas bankas prezidents Ilmārs Rimševics, Siguldas domes priekšsēdētājs Uģis Mitrēvics, LNT ziņu moderatori Ģirts Timrots, Kristaps Tālbergs un daudzi citi.

Organizatori parūpēsies arī par dalībnieku uzturu sacensību laikā – distancē „Augļu serviss” piedāvās augļus, bet finišā dzērienus nodrošinās sporta uztura produktu kompānija „Maxim”.

Rīgas velomaratonam varēs pieteikties arī sacensību dienā, netālu no starta vietas, pl. 8:30 – 10:30.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu