Vaikules festivālā uzstāsies etnodžeza dīva Nino Katamadze

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Festivālā «Laima. Rendezvous. Jūrmala» šogad pirmo reizi viesosies slavenā etnodžeza dziedātāja, komponiste, sarežģītas atonālās mūzikas izpildītāja Nino Katamadze. Dziedātājas uzstāšanās festivālā paredzēta 20. jūlijā «Mīlestības vakarā», informē pasākuma producente Elita Mīlgrāve.

«Pati Nino sevi dēvē par «dziedātāju-huligāni», taču, ja esat pazīstami ar viņas skaņdarbiem, tad jau esat iemīlējušies un zināt, ka mākslinieces izpildītās dziesmas ir kā burvestība – pārpasaulīgas, patiesas un neticami pievilcīgas,» stāsta Mīlgrāve. «Ja vēl neesat redzējuši dziedātājas uzstāšanos, tad festivāls ir īstais brīdis to izdarīt!»

Nino Katamadze savu darbību raksturo šādi: «Kad esmu uz skatuves, jūtos tā, it kā skatītāji man būtu uzticējuši savas dvēseles. Man jābūt atvērtai un godīgai gan pret viņiem, gan pret mūziku, ko izpildu. Dažkārt skaņa un melodija vilina izpildījumu sev līdzi, citkārt mūziķi to vada noteiktā virzienā. Bet patiesībā pat īsti nezinu, kas notiek uz skatuves. Kad es ieeju šajā gaismas trijstūrī un dzirdu pirmās notis, šķiet, tajā brīdī sev nemaz nepiederu.»

Nino Katamadze dzimusi 1972. gada 21. augustā Kobuleti – Gruzijas dienvidu reģionā Adžārijā. Uz skatuves darbojas jau kopš četru gadu vecuma. 1990. gadā Nino iestājās Batumi mūzikas institūta vokālajā nodaļā. 1994. gadā izveidoja labdarības fondu, lai palīdzētu invalīdiem un sociāli neaizsargātiem māksliniekiem. Katamadzes profesionālā karjera aizsākās 2000. gadā, sadarbojoties ar grupas INSIGHT dibinātāju Goču Kačeišvili.

Par savu profesionālo darbību Katamadze Gruzijā ieguvusi arī vairākas balvas, tostarp «Gada labākā dziedātāja», «Gada labākā dziesmu autore un izpildītāja», «Balvu par labāko oriģinālmūziku», «Balvu par ieguldījumu gruzīnu mūzikas attīstībā». Dziedātāja ieguvusi arī vairākus starptautiskus apbalvojumus. Tāpat viņas ir Prezidenta ordeņa «Mirdzums» un Gruzijas valsts balvas izcilākajiem kultūras, izglītības, sporta un zinātnes darbiniekiem laureāte.

20. jūlijā festivālā «Laima. Rendezvous. Jūrmala – 2018» uzstāsies arī Semjons Sļepakovs, Andrejs Makarevičs, Lolita, Verka Serdjučka, Artūrs Pirožkovs, Intars Busulis, Marina Kraveca, Juļa Paršuta, Aleksandrs Kogans, Jānis Stībelis, SunStroke Project, vokālā grupa «Framest», Sunsay, Mountain Breeze, Ballet Freedom.

www.jurmalarandevu.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu