Serģis uzvarējis otrajā Latvijas čempionāta posmā pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pieckārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģu klasē Kristers Serģis aizvadītajā nedēļas nogalē uzvarējis otrajā Latvijas čempionāta posmā pēc kārtas, informēja Latvijas Motosporta federācijas (LAMSF) Motokrosa komisijas pārstāve Iveta Kaminska.

Sacensībās, kas norisinājās Gulbenē, Staru mototrasē, Serģis šoreiz startēja kopā ar kantētāju Ilvaru Ameļkinu.

Kopvērtējumā pēc trijiem posmiem Serģis, kurš pirmajā nestartēja, bet otrajā brauca ar igauņu kantētāju Veiko Pārksepu, ar 100 punktiem pakāpies uz trešo vietu. Līderi ar 130 punktiem ir Arnolds Sīlis un Gints Sīlis, kuri trešajā posmā abos braucienos finišēja otrajā vietā.

Uzvaras savās klasēs svētdien izcīnīja arī Niks Apfelbaums un Dāvis Ivanovs.

MX1, MX2, A1, A2 apvienotajos braucienos pirmo reizi ar MX1 klases motociklu startēja Augusts Justs, kurš parasti startē pasaules motokrosa čempionātā MX2 klasē. Justam bija grūti pierast pie lielākā motocikla, un pirmajā braucienā viņš trīs reizes krita, tomēr otrajā jau spēja apdzīt Apfelbaumu un finišēja pirmajā vietā.

"Tā kā otrā vieta braucienā man nodrošināja uzvaru posmā, lieki riskēt negribēju," atzina Apfelbaums.

Līdz ar to Apfelbaums uzvarēja MX1 klases kopvērtējumā, bet MX2 klasē labākais bija Ivanovs, kurš otrajā braucienā finišēja aiz abiem līderiem.

Jau ziņots, ka Serģis aprīlī nolēma atkal piedalīties blakusvāģu sacensībās.

Serģis gatavojas startēt dažos pasaules čempionāta posmos, tostarp Latvijas "Grand Prix" izcīņā 8.augustā Ķegumā.

Serģis atzina, ka nākamajā sezonā viņš, iespējams, startēs visos pasaules čempionāta posmos. "Vēlēšanās startēt bija jau šosezon, tikai ar sponsoru piesaisti nesanāca, kā biju cerējis. Svarīgi, lai būtu kāds, kurš pabalsts manu ieceri atkal braukt. Piedalīšanās visos pasaules čempionāta posmos tomēr prasa prāvus izdevumus."

Kā ziņots, pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģu klasē Serģis piedalījās no 1992. līdz 2008.gadam. Šajā laikā viņš 1997., 1998., 2000., 2001. un 2002.gadā kļuva par pasaules čempionu, kā arī četras reizes (1999., 2003., 2005. un 2008.gados) izcīnīja otro vietu kopvērtējumā, bet vēl vienu reizi - 2007.gadā - Serģis palika trešajā vietā pasaules čempionātā.

Serģa līdzbraucēji bijuši Normunds Bērziņš, Artis Rasmanis, Ramons van Mils (Nīderlande), Kristians Verhagens (Nīderlande), Svens Verbruge (Beļģija) un Kaspars Stupelis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu