Ušakovs: Bemhens vajadzīgs "Rīgas satiksmes" sakārtošanai (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmuma "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens ir nepieciešams uzņēmuma darbības sakārtošanai, intervijā atzina Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC).

Ušakovs norādīja, ka, sākot darbu šajā domē, bijis optimistiskāk noskaņots par iespējām sakārtot lietas "Rīgas satiksmē". "Problēmu tur ir daudz, un nemaz tik ātri to izdarīt nevar, tas prasa laiku. Bet sakārtosim," teica mērs.

Bemhena atstāšana amatā - Ušakova personisks lēmums

Domes priekšsēdētājs skaidroja, ka Bemhena atstāšana amatā esot viņa personisks lēmums un neviens neesot viņu iespaidojis. "Uzskatu, ka situācija uzņēmumā ir ārkārtīgi grūta un ārkārtīgi komplicēta. Protams, šajā situācijā politiski es viennozīmīgi nopelnītu daudz, daudz punktu, ja atlaistu Bemhenu, it īpaši pirms vēlēšanām. Bet es neskatos tikai laika griezienā no šodienas līdz 2.oktobrim. Man ir svarīgi uzņēmumu sakārtot. Sakārtot uzņēmumu ir mana pozīcija un stratēģija, ko es varēšu realizēt ar Bemhena palīdzību. Viņš aktīvi palīdz to darīt," sacīja Ušakovs.

Opozīcija jau vairākkārt pieprasījusi Bemhena atlaišanu

Rīgas domes opozīcijas partiju frakcijas vairākas reizes vērsušās pie Ušakova, pieprasot no amata atbrīvot "Rīgas satiksmes" valdes priekšsēdētāju Bemhenu.

Kā ziņots, no šā gada 1.janvāra braukšanas maksa "Rīgas satiksmes" sabiedriskajā transportā - autobusos, trolejbusos un tramvajos - paaugstināta par 25% jeb ceturto daļu un sasniegusi 50 santīmus. Iegādājoties braukšanas biļeti pie transportlīdzekļa vadītāja, jāmaksā par 20 santīmiem vairāk un jāšķiras no 70 santīmiem. Rīgā finansējuma trūkuma dēļ jau ir samazināts sabiedriskā transporta reisu skaits.

2008.gadā pašvaldības dotācija "Rīgas satiksmei" bija 47,7 miljoni latu, 2009.gadā tā bija aptuveni 51,5 miljoni latu, bet šogad dotācija paredzēta 45 miljonus latu liela.

Biznesa žurnāla "Kapitāls", "IBS Prudentia" un biržas "NASDAQ OMX Riga" 2009.gada pētījumā "101 vērtīgākais Latvijas uzņēmums" "Rīgas satiksme" ar uzņēmuma vērtību vērtību 201,29 miljoni latu ierindojas 11.vietā. 2008.gada pētījumā "Rīgas satiksme" ar uzņēmuma vērtību 111 miljoni latu ierindojās 21.vietā, bet 2007.gada pētījumā uzņēmums ar vērtību 99,24 miljoni latu bija 27.vietā.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu