Pianists Osokins triumfē konkursā Briselē (8)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pianists Andrejs Osokins kļuvis par prestižā Eiropas izpildītājmūziķu, Beļģijas karalienes Elizabetes pianistu konkursa laureātu, - informē laikraksts "Diena".

(Pievienota 3.-4.rindkopa.)

Osokins ir līdz šim pirmais Latvijas pianists, kuram izdevies iekļūt šī prestižā konkursa laureātu vidū.

Kultūras ministrs Ints Dālderis apsveicis pianistu Andreju Osokinu, aģentūru LETA informēja ministra preses sekretāre Inese Kreicberga.

"Latvija ir maza valsts, un tieši kultūra un māksla ir labākais apliecinājums pasaulei, ka Latvijā dzīvo ļoti spējīgi un talantīgi ļaudis. Šādu izglītotu, kulturālu un radošu prātu radīts konkurētspējīgs produkts būs tas, kas ļaus valstij iet attīstības un labklājības ceļu," uzsver kultūras ministrs.

Konkurss dibināts 1937.gadā, tā pastāvēšanas vēsturē laurus līdz šim izcīnījuši Latvijas vijolnieki - Filips Hiršhorns - 1.vieta 1967.gadā, Gidons Krēmers - 3.vieta 1967.gadā, Baiba Skride - 1.vieta 2001.gadā, Vineta Sareika - laureāte 2009.gadā.

"Tikai laureāts. Bet varētu teikt arī - lielākā konkursa laureāts. Esmu gandarīts," par konkursu saka Osokins.

1.vietu un 25 000 eiro (17 500 latu) naudas balvu šajā konkursā saņēmis Krievijas pianists Deniss Kožuhins.

Konkursā piedalījās 63 pianisti no 19 valstīm, pusfinālam izvirzīja 24, finālam - 12 dalībniekus. Visi finālisti ir konkursa laureāti un balvā saņems starptautisko konkursu naudas balvu - 4000 eiro (2800 latu).

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu