Indras Reinholdes kamerbaleta izrādes

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Forma – līnijas estētika, sākums un beigas. Brīvība – fantāzijas straume, elpa un lidojums. Deja – vārdos neizsakāms stāsts. Saplūstot kopā, veidojas izrāde…

"Bolero"

Populāras tēmas jauna un oriģināla interpretācija, kas vēsta par cilvēka mūžīgajām alkām atrauties no zemes. Indras Reinholdes horeogrāfija. Morisa Ravēla mūzika.

"Tabula rasa"

Stāsts par attiecību neiespējamību, par ilūziju, ka būšana divatā glābs no vientulības. Izrādē mijas divas savstarpēji kontrastējošas tēmas – cilvēka dzīves drāma ar viņa centieniem, cīņu, nepiepildītām cerībām un savstarpējo attiecību samezglojumiem, un iedomāta, ideāla sapņu pasaule, kur valda harmonija, miers un prieks par pasaules skaistumu.

Indras Reinholdes horeogrāfija. L. van Bēthovena, A. Vivaldi, A.Pērta, H.Gorecka un K.de Sermizī mūzika. Evalda Vilka un Mārtiņa Strelēvica skaņu režija.

Horeogrāfe Indra Reinholde strādā modernā baleta žanrā. Piedalījusies vairākos Pēterburgas baleta festivālos. Starptautiskā baleta konkursa „Maija” laureāte. Autore baleta izrādēm: "Atspulgi" (Marijas teātris Sanktpēterburgā), "Melnais mūks" (teātris "Krievu balets"  Maskavā), "Riekstkodis" (Jekaterinburgas Dejas teātrī), "Kopēlija" un "Veltas pūles mīlā" (Siktivkarā)  u.c.  Rīgā veidojusi horeogrāfiju Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorijas izrādēm „Kā kļūt slavenai”, „Ja tevis nebūtu. Kabīrija” un „Lidojums”.

Indras Reinholdes kamerbalets – tas ir jauns dejas teātris, kas radošā procesā veido savu stilu un kustību valodu. Kolektīva sastāvā šobrīd ir septiņi dejotāji – Anna Žimolohova, JVLMA studenti Reinis Rešetins, Gunta Liepiņa, Ieva Kemlere un Antons Freimanis (dejo arī Latvijas Nacionālās operas baleta trupā), kā arī Rīgas horeogrāfijas vidusskolas audzēknes Lāsma Andžāne un Klinta Poļakova.

Biļetes „Biļešu paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv , pirms izrādes – VEF kultūras pilī. Vairāk informācijas pa tālr. 28481256.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu