Leimanis apstrīdējis lēmumu par Munkevica apcietināšanu (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Advokāts Aivo Leimanis šodien pa pastu ierakstītā vēstulē Rīgas pilsētas Centra rajona tiesai nosūtījis sūdzību par pagājušajā nedēļā no Jūrmalas mēra amata gāztajam Raimondam Munkevicam ("Jūrmala - mūsu mājas") piemēroto drošības līdzekli - apcietinājumu.

Leimanis sacīja, ka, pēc viņa domām, Centra rajona tiesa, lemjot par kukuļošanas lietā aizdomās turētā Munkevica drošības līdzekli, ir balstījusies vien uz minējumiem un pieļāvumiem. Pēc advokāta domām, Munkevica turēšanai apcietinājumā nav nekāda tiesiska pamata.

Kā ziņots, šonedēļ Centra rajona tiesas lēmumu par drošības līdzekļa - apcietinājuma - piemērošanu pārsūdzēja arī vienā kriminālprocesā ar Munkevicu aizturētā "Jūrmalas ātrās palīdzības" valdes locekļa Normunda Pīranta advokāts Lauris Matisāns.

Jau ziņojām, ka kriminālprocesā par 5000 latu kukuļa piedāvāšanu partijas "Jaunais laiks" (JL) deputātei Ivetai Blauai, lai nodrošinātu Jūrmalas mēram labvēlīgu rezultātu 20.maijā gaidāmajā neuzticības balsojumā, 18.maija vakarā tika aizturēts pats toreizējais pilsētas domes priekšsēdētājs Munkevics un viņa partijas biedrs Pīrants.

Vēlāk abi šajā lietā tika atzīti par aizdomās turamajiem noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kas paredzēts Krimināllikuma 323.panta 2.daļā - par kukuļdošanu, ja tā izdarīta atkārtoti vai lielā apmērā vai ja to izdarījusi valsts amatpersona, vai arī, ja tā izdarīta personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

20.maija pēcpusdienā abi aizdomās turētie tika apcietināti, bet Munkevics - arī gāzts no mēra amata.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu