Ružička: Vokouns ir labākais vārtsargs pasaulē (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc pasaules čempionātā finālspēles, kurā Čehijas hokejisti ar 2:1 pieveica iepriekšējo divu gadu čempionvienību Krieviju, uzvarētāju galvenais treneris Vladimirs Ružička izlases vārtsargu Tomašu Vokounu nosauca par labāko pasaulē.

''Vokouns ir labākais vārtsargs ne tikai šajā čempionātā, bet arī pasaulē,'' paziņoja Čehijas izlases galvenais treneris.

''Turnīrā mēs nebijām favorīti, turklāt gandrīz neiekļuvām izslēgšanas spēlēs. Bieži ir lasīts par šādiem stāstiem, taču tagad tas notika ar mani,'' gandarīts par panākumu bija viens no mača galvenajiem varoņiem Vokouns.

Savukārt pieredzējušais Jaromirs Jāgrs šo uzvaru nodēvēja par milzīgu pārsteigumu. ''Iespējams, šis ir vislielākais pārsteigums hokeja vēsturē. Krievijai bija daudz zvaigžņu, bet mums Čehijas čempionāta spēlētāji. Fināls pierādīja, ka talants neizšķir visu, jo vispirms ir smagi jāstrādā. Ceru, ka šī nebija mana pēdējā spēle Čehijas izlases sastāvā.''

Tikmēr Krievijas vienība norādīja uz veiksmes trūkumu un teicamo Čehijas vārtsarga sniegumu.

''Manuprāt, mēs mača beigās nospēlējām labi. Tādēļ bijām pelnījuši vismaz pagarinājumu,'' teica Krievijas valstsvienības aizsargs Sergejs Gončars.

''Tā ir viena spēle, nevis sērija līdz četrām uzvarām, tādēļ var notikt jebkas. Viņu vārtsargs nospēlēja lieliski, taču Čehiju vairākkārt glāba arī vārtu stabs,'' piebilda komandas kapteinis Iļja Kovaļčuks

Savukārt Krievijas izlases treneris Vjačeslavs Bikovs norādīja, ka gaidīja pozitīvu čempionāta noslēgumu, vēsta Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) mājas lapa. ''Gaidījām kaut ko vairāk, taču šī nebija mūsu diena.''

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu