Čehijas hokeja izlase kļūst par pasaules čempioni (817)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules čempionātā hokejā (Vācija) svētdien triumfēja Čehijas valstsvienība, kas turnīra finālā Ķelnē ar 2:1 pieveica iepriekšējo divu gadu čempionvienību Krieviju.

Papildināts viss teksts.

Uzvarētājiem vārtus guva Jakobs Klepišs un Tomašs Rolīneks, kamēr Krievijas izlases labā vienīgo ripu iemeta par čempionāta labāko uzbrucēju atzītais Pāvels Dacjuks.

Rezultātu Čehijas izlase atklāja jau pēc 20 nospēlētām sekundēm, kad Jaromīrs Jāgrs metiena pozīcijā izvirzīja maiņas biedru Jakobu Klepišu, kuram atlika vien raidīt ripu tukšos pretinieku vārtos.

Ātri zaudētie vārti Krievijas izlasei lika doties uzbrukumos, taču arī Čehijas izlase atbildēja ar bīstamiem momentiem. Tomēr neliels pārsvars bija Krievijai, kā rezultātā tā trīs reizes ieguva iespēju spēlēt skaitliskajā vairākumā.

Pirmā perioda izskaņā ripa tomēr ielidoja Čehijas izlases vārtos, taču, tā kā Pāvels Dacjuks to bija raidījis jau pāris sekundes pēc perioda beigām, pēc videoatkārtojuma noskatīšanās vārtu guvums netika ieskaitīts.

Otrajā periodā pēc tam, kad pretinieku zonā saskrējās Aleksandrs Ovečkins un Sergejs Fjodorovs, Čehijas izlase devās ātrā pretuzbrukumā un pēc Karela Rahūneka piespēles, ripai trāpot pa kāju, Tomašs Rolīneks panāca jau 2:0.

Trešā perioda vidū nepilnas minūtes laikā pēc Krievijas izlases hokejistu veiktajiem spēka paņēmieniem traumas guva Petrs Koukals un Jaromīrs Jāgrs, kuri spēlē vairs neatgriezās.

Par pārkāpumu pret Jāgru no laukuma tika noraidīts Krievijas izlases aizsarga Aleksejs Jemeļins. Izturējusi piecas minūtes mazākumā, Krievijas izlase metās atspēlēties, spēles beigās vairāk nekā pusotru minūti pat sešatā spēlējot pret trīs Čehijas hokejistiem.

Dacjuks 36 sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāta starpību samazināja līdz minimumam, tomēr izraut neizšķirtu un pagarinājumu Krievija nespēja.

Čehija - Krievija 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)

Vārtu guvēji: Jakobs Klepišs (Jāgrs) 38:13 (1:0), Tomašs Rolineks (Rahuneks) 59:24 (2:0), Pāvels Dacjuks (Kovaļčuks, Gončars) 59:24 (2:1 vair.).

Metieni: Čehija - 25, Krievija - 36

Soda minūtes: Čehija - 10, Krievija - 31

Vārtsargi: Čehija - Tomašs Vokouns, Krievija - Semjons Varlamovs

Krievijas izlases rindās par labāko hokejistu šajā mačā tika nosaukts Viktors Kozlovs, bet čehiem šo godu izpelnījās Jakobs Klepišs.

Čehija pasaules čempionātā pēdējo reizi triumfēja pirms pieciem gadiem, savukārt Krievija uzvarētāju laurus plūca pērn un aizpērn.

Pusfinālā Čehija ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Zviedrijas nacionālo komandu, bet Krievijas izlase 2:1 sīvā cīņā guva virsroku pār Vāciju. 

Kā ziņots, bronzas medaļas izcīnīja Zviedrijas valstsvienība, kas mazajā finālā ar 3:1 uzvarēja turnīra rīkotāju Vāciju. 

Nākamajā gadā pasaules čempionāts hokejā risināsies Slovākijā.

Kā zināms, 74. pasaules čempionātā Vācijā Latvijas valstsvienība ierindojās 11. pozīcijā. Nākamajā gadā spēlēs D apakšgrupā kopā ar Dāniju, Čehiju un Somiju.

Komentāri (817)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu