Čehijas hokejisti pirmie iekļūst pasaules čempionāta finālā (64)

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Čehijas hokeja izlase sestdien Ķelnē ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā uzvarēja zviedrus un pirmā iekļuva pasaules čempionāta finālā.

Papildināts viss teksts.

Zviedrijas valstsvienība cīņas gaitā divreiz izvirzījās vadībā, tomēr iegūto pārsvaru nenosargāja. Zviedrus 9. minūtē vadībā izvirzīja Johans Harju, realizējot skaitlisko pārsvaru, bet vēl līdz pirmās trešdaļas beigām Tomašs Mojžišs Čehijai panāca izlīdzinājumu - 1:1.

Zviedriju uzvarai tuvināja otrās trešdaļas vidū Andreasa Engkvista iemestie vārti, tomēr trešā perioda izskaņā Čehija vēlreiz panāca izlīdzinājumu. Aizstājot vārtsargu Tomašu Vokounu ar sesto laukuma spēlētāju, čehi pēc Karela Rahuneka metiena astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām guva otros vārtus.

Pagarinājumā vārti netika gūti, bet pēcspēles metienos pārāki bija čehi.

Pasaules čempionāta finālā Čehijas izlase nav spēlējusi kopš 2006. gada, kad Rīgā cīņā par zelta medaļām zaudēja Zviedrijai.

Otrā pusfinālā vēlāk sestdien tiksies Vācija un pašreizējā titula īpašniece Krievija. Spēles par zelta un bronzas medaļām notiks svētdien.

Komentāri (64)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu