Kannās saziedoti 5,36 miljoni eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP

Kannās kinofestivāla norises laikā labdarības pasākumā, piedaloties tādām ekrāna un mūzikas zvaigznēm kā Rasels Krovs un Dženifera Lopesa, tika savākti 5,36 miljoni eiro (3,75 miljoni latu) cīņai ar AIDS un palīdzībai zemestrīces izpostītajai Haiti.

Miljoni tika savākti ikgadējā labdarības pasākumā, kuru organizēja Amerikas AIDS izpētes fonds (amfAR). Šis līdzekļu vākšanas pasākums kļuvis par vienu no lielākajiem slavenību pasaules notikumiem Eiropā. Pērn tajā labdarības mērķiem tika iegūtu 3,23 miljoni eiro.

Krova un dziedātāja Lajonela Ričija vadītājā pasākumā pēc AIDS apkarošanas labdarības vakariņām palīdzībai Haiti tika iegūti 80 000 eiro.

Tikmēr spāņu kino zvaigznes Penelope Krusa un Havjērs Bardems vadīja izsoli, kurā vairāksolīšanā tika piedāvātas kleitas, kas uz Oskara ceremonijas un Kannu festivāla sarkanā paklāja bijušas mugurā Naomi Votsai, Skārletai Johansonei, Čarlīzei Teronai, Marionai Kotiljārai, Demijai Mūrai, Selmai Hajekai un Gvinetai Paltrovai.

Izsolē izdevās savākt 270 000 eiro, kas arī tiks tērēti cīņai ar AIDS.

Vēl viena balva, kas tika izsolītas Kannās, bija iespēja pavadīt dienu kopā ar bijušo ASV prezidentu Bilu Klintonu. Par šo izdevību tika samaksāti 180 000 eiro.

Biļete uz pasākumu - galdiņu desmit personām - maksā 118 000 eiro.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu