Latvijai nākamā gada PČ hokejā būs smaga apakšgrupa (83)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfināla spēlēm noskaidrojušies Latvijas izlases pretinieki nākamā gada apakšgrupu turnīrā.

Pēc pašreizējām prognozēm, Latvijas izlase spēlēs D grupā kopā ar Somijas, Čehijas un Dānijas valstsvienībām.

Šoreiz pasaules čempionāta dalībkomandas tiks sadalītas pēc IIHF ranga. Ja pirms čempionāta Latvijas izlase atradās ranga 11.vietā un šo vietu arī ieņēma šī gada sacensībās, tad pēc čempionāta atkritīs uz 12.pozīciju, jo to apsteigs pusfinālā iekļuvusī Vācijas valstsvienība.

Līdz ar to Latvijas izlase cīnīsies ar ranga ceturtajā vietā esošo komandu, kas, visticamāk, būs Somija, Čehija, kas atradīsies pozīciju zemāk, un šī gada čempionāta lielāko pārsteigumu autori Dāniju.

No šīm komandām ceturtdien ceturtdaļfinālu pārvarēja tikai Čehija, kas ar 2:1 pēcspēles metienu sērijā pieveica tieši Somiju, bet Dānija ar 2:4 piekāpās Zviedrijas valstsvienībai.

Otrajā posmā trīs D grupas spēcīgākās komandas tiksies ar A apakšgrupas trīs vienībām. Paredzams, ka A grupā spēlēs Slovākija, Vācija, Slovēnija un Krievija vai Kanāda.

B apakšgrupā spēkosies Kanāda vai Krievija, Šveice, Baltkrievija un Francija, bet C grupā - Zviedrija, ASV, Norvēģija un Austrija.

Tas, vai pirmo vietu rangā pēc turnīra ieņems Krievija vai Kanāda, noskaidrosies pēc pusfināla, kurā Krievija spēkosies ar Vāciju. Ja pēdējo divu gadu čempionvienība Krievija izcīnīs uzvaru, tā pakāpsies rangā uz pirmo vietu un spēlēs A grupā.

Tāpat vēl arī iespējams, ka Vācija un Baltkrievija apmainīsies grupām.

2011.gada pasaules čempionāts risināsies Slovākijā. Paredzams, ka A un D grupas spēlēs Bratislavā, bet B un C grupas komandas Košicē.

Oficiālais IIHF rangs būs zināms pirmdien pēc pasaules čempionāta noslēguma.

Komentāri (83)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu