Svinīgā ceremonijā pie Rīgas pils sagaida Čehijas prezidentu (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien svinīgā ceremonijā pie Rīgas pils Valsts prezidents Valdis Zatlers ar kundzi Lilitu Zatleri oficiālā vizītē Latvijā sagaidīja Čehijas prezidentu Vāclavu Klausu ar kundzi Līviju Klausovu.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Atbilstoši sagaidīšanas ceremonijai tika atskaņotas abu valstu himnas un prezidenti ar kundzēm sasveicinājās ar valstu delegācijām un amatpersonām. Latvijas delegācijā gan šoreiz nebija ne premjera, ne ārlietu ministra, jo Valdis Dombrovskis (JL) un Aivis Ronis devies vizītē uz Afganistānu.

Pēc svinīgās sagaidīšanas ceremonijas Klauss ar kundzi devās uz Rīgas pils Ģerboņu zāli, kur viesu grāmatā rakstīja, ka ir laimīgs beidzot ierasties Latvijā. Kā ziņots, iepriekš viņa vizīte Latvijā tika plānota aprīļa beigās, taču gaisa satiksmes ierobežojumu dēļ tā tika pārcelta.

Latvijas prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa atklāja, ka Zatlers ar kundzi Klausam iecerējis dāvanā pasniegt Bruno Strautiņa bronzas plastikas dekoratīvo skulptūru "Lidojums", bet viņa kundzei Līvijai - Laimas Kaugures darinātu šalli. Tāpat viesiem tiks dāvināti džeza mūzikas ieraksti.

Tagad notiek Zatlera un viņa Čehijas kolēģa divpusējā tikšanās. Vēlāk viņiem pievienosies arī pušu delegācijas.

Kā ziņots, plkst.12.15 Rīgas pils Zaļajā salonā notiks abu prezidentu kopīga preses konference. Ap plkst.12.50 Čehijas prezidents noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa. Pēc tam Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) par godu augstajiem viesiem parlamentā rīkos pusdienas.

Pēcpusdienā plkst.15.30 viesnīcā "Radisson Blu Daugava" abu valstu prezidenti teiks uzrunas Latvijas un Čehijas biznesa forumā. Pēc dalības biznesa forumā ap plkst.16.20 viesi apmeklēs Okupācijas muzeju. Vizītes pirmā diena noslēgsies ar valsts pirmā pāra Melngalvju namā par godu viesiem rīkotām oficiālām vakariņām.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu