Kovaļčuks: Īstā revanša spēle pret Kanādas hokeja izlasi būs Sočos (19)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jukka Rautio/HHOF-IIHF Images

Līdzīgi kā Vankūveras olimpisko spēļu turnīrā, arī pasaules čempionātā Kanādas un Krievijas izlases tiksies ceturtdaļfinālā, taču pat uzvaras gadījumā īstā revanša spēle gaidīs 2014.gadā Sočos, uzskata viena no Krievijas valstsvienības spožākajām zvaigznēm Iļja Kovaļčuks.

Krievijas un Kanādas izlases uzskatīja par galvenajiem favorītiem uz Vankūveras olimpisko zeltu, taču abas komandas tikās jau ceturtdaļfinālā, kur krievi piedzīvoja pazemojoši smagu sakāvi. Ceturtdien Krievija un Kanāda cīnīsies par vietu pasaules čempionāta pusfinālā.

"Zināmā mērā tā būs atmaksa [par Vankūveru], taču īstā revanša spēle būs Sočos 2014.gadā," teica Kovaļčuks.

Pasaules čempionātā Vācijā spēlē 14 Krievijas hokejisti, kas nacionālās izlases sastāvā bija arī Vankūveras olimpiskajās spēlēs. Cīņā par pasaules čempionāta zeltu Krievijai palīgā devās arī tādas Nacionālās hokeja līgas (NHL) slavenības kā Kovaļčuks, Aleksandrs Ovečkins un Pavels Dacjuks.

Savukārt Kanādas izlasē no olimpisko zelta medaļu īpašniekiem tikai Korijs Perijs piekrita spēlēt pasaules čempionātā, bet citi, tostarp Sidnijs Krosbijs, noguruma dēļ atteicās.

Kanādas medijos dominē viedoklis, ka Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) kritiku par Krosbija un citu zvaigžņu nevēlēšanos spēlēt pasaules čempionātā raisa nevis rūpes par hokeja nākotni, bet bažas par ienākumu krišanos nepietiekamas skatītāju intereses dēļ.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu