Kazakēvičs: Ticēju, ka uzvarēsim, ja būsim pelnījuši

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ticēju, ka uzvarēsim pēcspēles sitienu sērijā, ja būsim pelnījuši, pēc dramatiskās uzvaras Latvijas kausa izcīņā futbolā trešdien izteicās komandas "Jelgava" galvenais treneris Dainis Kazakēvičs.

"Jelgava" komanda pieveica "Jūrmala-VV" vienību. Spēles pamatlaiks un pagarinājums noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 2:2, bet pēcspēles sitienos jelgavnieki triumfēja ar rezultātu 6:5.

"Bijām soli no uzvaras, bet zaudējām spēles iniciatīvu un bumbas kontroli," pēc mača atzina "Jūrmala-VV" vienības galvenais treneris Vladimirs Babičevs, pastāstot, ka spēles laikā traumas guvi divi no komandas atslēgas spēlētājiem Igors Stepanovs un Konstantīns Macions.

"Ja ņem vērā, ka mums jau tā četriem aizsargiem ir traumas, tad šo spēlētāju zaudēšana jau bija katastrofa," teica Babičevs. "Tiesa daži spēlētāji arī nebija morāli gatavi uzvarēt."

Tomēr Babičevs uzsvēra, ka kopumā viņam nav ko pārmest spēlētājiem par pēdējās divās sezonās paveikto, jo vienībai sadzīves apstākļi ir ļoti slikti. Šosezon pagaidām Jūrmalas klubam nav ne tikai mājas spēļu stadions, bet pat nav kur regulāri trenēties. "Tomēr šis ir tikai sezonas sākums un nepieciešams turpināt cīnīties."

Kā ziņots, "Jelgava" komanda pēc panākuma kvalificējās nākamās sezonas UEFA Eiropas līgas turnīram, kurā par dalību katrā kārtā vien saņems aptuveni 90 000 eiro (63 000 latu). Jāpiebilst, ka ja turnīrā būtu uzvarējusi kāda no "lielā trijnieka" komandām - "Liepājas metalurgs", "Ventspils", "Skonto" - tad iespēju piedalīties Eirokausos iegūtu tieši "Jūrmala-VV" vienība, kas pagājušās sezonas Latvijas čempionātu - "LMT Virslīgu" noslēdza ceturtajā pozīcijā.

"Pēdējais pusotrs mēnesis prasījis daudz nervu," pēc līdzšinējā trenera karjerā svarīgākā mača aizvadīšanas žurnālistiem atzina Kazakēvičs. "Nevar noliegt, ka brīžiem mums arī paveicās, bet komanda parādīja raksturu un šo panākumu nopelnīja."

Kā ziņots, šīs sezonas "LMT Virslīgas" turnīra debitante "Jelgava" kausa izcīņā sagādāja lielākos pārsteigumus - sākotnēji tā papildlaikā pieveica Ventspils "Tranzit" komandu, bet tad pēcspēles sitienu sērijā pārspēja gan "Liepājas metalurgs", gan "Skonto" vienības.

"Spēles pirmās 30 minūtes pretinieki bija labāki. Pirmā puslaika beigās pārņēmām iniciatīvu, tomēr pārtraukumā mums tāpat bija nopietna saruna ģērbtuvēs, jo daži futbolisti nesaprata, kas ir kausa fināls," atzina Kazakēvičs. "Pēc pirmajiem gūtajiem vārtiem pārņēmām iniciatīvu, jo mums arī bija labāka fiziskā sagatavotība. Otrajā puslaikā izveidojām vairāk vārtu gūšanas momentus, bet papildlaikā abas komandas jau gaidīja pēcspēles sitienus."

Mača pamatlaikā "Jūrmala-VV" labā vārtus efektīgā kritienā guva Dmitrijs Paplavskis, kā arī Valērijs Čistjakovs, bet "Jelgavas" rindās ar skaistu tālsitienu izcēlās Igors Lapkovskis, bet Valērijs Redjko realizēja 11 metru soda sitienu.

Savukārt garā pēcspēles 11 metru sitienu sērijā ar rezultātu 6:5 pārāka bija "Jelgavas" komanda. Pie rezultāta 6:5 "Jelgavas" vārtsargs Marks Bogdanovs atsita Gata Kalniņa sitienu, nodrošinot jelgavniekiem uzvaru visā mačā.

"Ticēju, ka uzvarēsim, ja būsim pelnījuši," Kazakēvičs atklāja savas domas pēcspēles sitienu sērijas laikā. "Nekas drausmīgs arī nenotiktu, ja mēs būtu zaudējuši. Klubs tāpat attīstītos un pastāvētu. Citādāk var sanākt ar "Jūrmala-VV" vienību, jo vadība pirms sezonas rēķinājās ar naudu, ko iegūtu Eirokausos."

Kazakēvičs uzsvēra, ka UEFA Eiropas līgā "Jelgava" komandai, kas to sāks no otrās kvalifikācijas kārtas, neklāsies viegli, tomēr tie arī nav kosmiski augstumi.

"Būs jāmeklē risinājumi, bet puiši šo iespēju ir pelnījuši," uzsvēra "Jelgava" vienības galvenais treneris. "Futbolam jākļūst par sporta veidu numur viens Jelgavā."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu