Jauna dokumentālā filma "Tikšanās vieta – bibliotēka"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Sestdien, 23.maijā, plkst.10:30 Latvijas Televīzijas 1.kanalā pirmizrādi piedzīvos producentu grupas "HansaMedia" veidotā dokumentālā filma "Tikšanās vieta – bibliotēka".

Filma stāstīs par pieciem Latvijas publisko bibliotēku pozitīvās pieredzes stāstiem, kur cilvēki ar dažādām vajadzībām un interesēm ir spējuši piepildīt kādu savas dzīves sapni vai trūkumu.

Filma radīta ar publisko bibliotēku attīstības projekta "Trešais tēva dēls" atbalstu un atspoguļo piecus reālus iedvesmojošus cilvēkstāstus par veiksmēm un emocionālo gandarījumu, kāds gūts apmeklējot publisko bibliotēku un izmantojot tur pieejamos bezmaksas pakalpojumu.

Stāsti nāk no Brocēnu pilsētas bibliotēkas, kur darbojas informācijas tehnoloģiju draugu kopa – pieci cilvēki pieklājīgos gados, kam, šķiet, datorlietošanas prasmju apgūšana vairs nav iespējama, Juglas Neredzīgo bibliotēkas, kur divi apņēmīgi jaunieši pierāda, ka arī neredzīgs cilvēks var apgūt profesiju un attīstīt savus hobijus, Riebiņu pagasta bibliotēkas, kur internets ir palīdzējis rast neskaitāmus domubiedrus, pat puķkopībā, Saulkrastu bibliotēkas, kur skolniece apliecina, ka bez bibliotēkas mācīties būtu ļoti grūti un Trapenes pagasta bibliotēkas, kur pensionārei arī 71 gada vecums nav bijis šķērslis autovadītāja apliecības iegūšanai.

Dokumentālā filma "Tikšanās vieta – bibliotēka" pēc formas dod iespēju ieskatīties nākotnē – kādā būs bibliotēka pēc 20 gadiem, to savelkot kopā ar šodienu un šodienas cilvēku dzīvēm. Nākotnes perspektīva lieka aizdomāties, vai bibliotēka būs tāda, kā šodien – ar reālām grāmatām, lasītavām un fizisko klātbūtni.

Galvenais filmas mērķis ir parādīt daudzveidīgos bibliotēkās pieejamos pakalpojumus, bet, kas vissvarīgāk – caur emocionālo prizmu.

Filmas autore ir producentu grupas "HansaMedia" žurnāliste Adriāna Roze, režisore Ieva Stade, producente Gundega Tabaka.

Filmas atkārtojums Latvijas Televīzijas 1.kanālā 28.maijā plkst.15:35.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu