Kononovs: Latvija ir pacēlusi roku pret svēto (21)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Eiropas Cilvēktiesību tiesas (ECT) lēmums ir mēģinājums pārskatīt Nirnbergas tribunāla spriedumu, un "Latvija ir pacēlusi roku pret svēto", intervijā Krievijas ziņu aģentūrai "RIA Novosti" pavēstīja par kara noziegumiem notiesātais Vasilijs Kononovs.

"Viņi vēlas paplašināt iespējas kara vēstures pārrakstīšanai. Grib uzvarētājus padarīt par noziedzniekiem. Grib apslāpēt [attiecību] siltināšanos starp Latviju un Krieviju un paplašināt bezdibeni starp latviešu un krievu tautām. Un vēl viņi grib reabilitēt nacismu. Es ticu savai uzvarai. Es to jau redzu," paziņoja Kononovs.

Viņš arī pauda uzskatu, ka Latvija ir apmānījusi Strasbūras tiesu, jo no krimināllietas jau sen izmetusi virkni materiālu - gan pierādījumus no valsts arhīva, gan liecinieku sniegtās liecības,

"Tie mierīgie iedzīvotāji bija apbruņoti - viņi bija šucmaņi. Ciemā vācu specdienesti bija izveidojuši atbalsta punktu. Šie cilvēki aktīvi piedalījās partizānu likvidācijā. Viņi 12 cilvēkus iemānīja lamatās, nošāva un sadedzināja. Partizānu tribunāls izskatīja šo lietu un šos cilvēkus atzina par vainīgiem. Viņiem tika piespriests nāvessods. Latvija pierāda, ka tie bija mierīgie iedzīvotāji, taču tā nav. Viņi, piemēram, manā vienībā ievainoja partizānu Mihailu Stepanovu," sacīja Kononovs.

Jau ziņots, ka Latvija uzvarējusi ECT Lielajā palātā lietā "Kononovs pret Latviju". ECT Lielā palāta lēmumu pieņēmusi ar 14 balsīm "par" un trīs balsīm "pret". Līdz ar to tiesa atzina, ka Latvija nav pārkāpusi Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijas 7.pantu, kas noteic, ka nav pieļaujama sodīšana bez tiesas.

ECT Lielā palāta atzina, ka 2004.gadā notiesājot Vasiliju Kononovu par 1944.gadā izdarīto kara noziegumu, nežēlīgi nogalinot Mazo Batu ciema iedzīvotājus, Latvija nav pārkāpusi Krimināllikuma atpakaļejoša spēka aizliegumu.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu