Neo: gribu, lai mani bērni un mazbērni dzīvo normālā valstī (622)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
References: API SITE

"Es pieļāvu kļūdu, ka mani atklāja. Es nevarēju nezināt, ka mani atklās," tā par savu notveršanu presei paša sasauktajā preses konferencē teic Ilmārs Poikāns jeb Neo. Poikāns uzsver: spekulācijas, ka Neo patiesībā varētu būt žurnāliste Ilze Nagla, esot pilnīgas muļķības.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Ziņa papildināta ar jaunāko informāciju un audio

Neo lieta ieinteresējusi ne vienu vien politisko partiju, kuras labprāt savu vārdu sasaistītu ar tautā populāro un par Latvijas Robinu Hudu dēvēto Neo, tomēr pats Poikāns uzsver: "Partiju būšana mani neinteresē." Viņš nešauboties, ka politiskās partijas varētu censties izmantot Neo publicitāti savā labā, taču Poikāns nevienā partijā nestāšoties.

Jautāts par to, kā izvēlējies savu segvārdu Poikāns stāsta, ka bijusi doma arī par Lāčplēsi, bet uzreiz saka: "Kāds gan no manis Lāčplēsis? Izvēlējos Neo, jo tas tomēr vairāk saistīts ar tehnoloģijām."

Par Ilzes Naglas iespējamo līdzdalību datu publiskošanā, Neo saka: "Es esmu Neo, nevis Ilze Nagla. Kā gan Ilze Nagla var būt Neo, ja "Kas notiek Latvijā" laikā viņa sēdēja studijā, bet es biju ekrānā." "Tās ir muļķības," viņš piebilst.

Turklāt Nagla par viņa "virtuālo identitāti" neko neesot zinājusi. "Viņa nezināja, ka es esmu Neo. Es to viņai nekad neesmu teicis," viņš stāsta. "Sazinoties ar Naglu, izmainīju balsi - tāpēc viņa mani nevarēja atpazīt."

"Ja gribat meklēt sazvērestības teorijas - 26 gadus esmu pazīstams ar Ilzi Jaunalksni. Viņas bērns iet tajā pašā dārziņā, kur mans. Mēs katru rītu sasveicināmies. Tad jau arī viņai var "piepīt" līdzdalību. Esmu īrējis telpas LNT ofisā. Nevajag meklēt sazvērestības tur, kur to nav," ar ironiju piebilst Poikāns.

"Gribēju, lai sabiedrība uzzina taisnību"

Datus publiskot Neo ienācis prātā pirms 14.februāra. "Jā, es apzinājos, ka riskēju, un zināju, ka pēc manis var atnākt. Es vienkārši vēlējos, lai sabiedrība to zina." "Es gribu, lai mani bērni un mazbērni dzīvo normālā valstī. Tā kā es prom braukt netaisos, jāmainās ir Latvijai."

Ilmārs Poikāns pateicas par nedalīto atbalstu savai ģimenei. "Man ir daudz ko zaudēt. Ģimene mani atbalsta, bet faktiski sanāk, ka esmu palicis viņus zem sitiena," viņš saka. Tomēr grūtākais, iespējams, vēl esot tikai priekšā.

"Es gribētu mest lielu akmeni arī žurnālistu virzienā, jo viņi datus tikai pārpublicēja, bet dziļāk neraka," preses konferencē saka datu publiskotājs. "Neo kā tādu radījis Valsts ieņēmumu dienests un policija ar savu darbību," saka Poikāns. "Ja es aizietu pie VID, neviens neko nedarītu, un es jebkurā gadījumā taisnotos, ka neesmu kamielis," par VID datu nopludināšanas lietu ar humoru saka Poikāns.

Konsultējies ar Domburu par datu publiskošanu

"Šis process [datu iegūšana] man radīja tikai zaudējumus. Kad nolēmu datus publiskot, konsultējos ar Jāni Domburu par to, kas būtu samērīgi, - tā, lai privātpersonu aizskārums nebūtu tik briesmīgs."

Vienīgā datu kopija patlaban atrodoties Ekonomikas policijā. "Tagad jūs varat gulēt mierīgi," viņš saka. "Tas, kas notiks tālāk, atkarīgs no policijas - cik tālu viņi gribēs izvērst šo farsu. Policija norādījusi, ka VID dati sistematizēti, un pagaidām neesot skaidrs, kādam nolūkam tas darīts. "Mūrniece apgalvo, ka dati bija sistematizēti. Protams, man bija jātaisa tabulas," teic Neo.

4ATA tikai aizsegs

4. Tautas atmodas armija jeb 4ATA esot bijis tikai aizsegs, - tāda patiesībā nepastāv, apgalvo Poikāns. Policija kratīšanu veikusi piecās vietās - Poikāna darbavietā, vecāku mājās, Poikāna pieraksta adresē un faktiskajā dzīvesvietā, kā arī žurnālistes Ilzes Naglas mājās. 

Policiju pie viņa esot aizvedušas divas kļūdas. "Pie manis veda divas vienkāršas pēdas - es zināju par caurumu, kas ir viegli konstatējams, bet kuru pēc oficiāliem dokumentiem konstatēja 11.maijā. Un tas, ka esmu sazinājies ar žurnālisti, kas izmeklēja šo lietu." "Tā ir likteņa ironija, ka es, nesaistīti ar šo lietu, sazinājos ar Ilzi Naglu pagājušogad. Mēs tikāmies pie VID ēkas Skanstes ielas kafejnīcā, un es runāju par to, kā varētu uzlabot situāciju žurnālistiem. Tur bija arī kameras," par savas atklāšanas iespējamo scenāriju saka Poikāns. 

Komentāri (622)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu