Pēc kārtējā kontrolieru uzbrukuma Ušakovs negrasās atlaist RS vadību (270)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Nedēļas nogalē sabiedrību šokēja nu jau kārtējais gadījums, kad Rīgas Satiksmes kontrolieri pret bezbiļetniekiem lika lietā fizisku spēku, proti, iekaustīja. "LETA video" rīcībā nonācis video, kurā redzams, kā kontrolieri spārda ar kājām kādu jaunieti. Sitiens ar dūri ticis arī sievietei, kura mēģinājusi jaunieti aizstāvēt.

Ziņa papildināta ar Viktora Zaķa komentāru

Rīgas mērs Nils Ušakovs šorīt intervijā LNT norāda, ka sasaukta īpaša sanāksme, kurā tiks izvērtēta Rīgas Satiksmes darbība un lemts, kā uzņēmumā notiekošo sakārtot.  Sanāksme varētu iezīmēt izmaiņas arī Rīgas Satiksmes vadībā, tomēr mērs uzsver: Rīgas Satiksmes galvenais šefs Leons Bemhens amatā paliks.

"Es neesmu apmierināts ar to, kas notiek uzņēmumā. Tomēr Bemhenam ir vajadzīgā pieredze, lai uzņēmumu sakārtotu," teic Ušakovs.

Rīgas Satiksme esot sarežģīts mantojums, viņam kā mēram vajadzīgs laiks, lai to sakārtotu.

Ušakovs cenšas izvairīties no atbildības: sliktākais scenārijs - atteikties no e-talona

Rīgas pašvaldība plāno noslēgt līgumu ar zvērinātu advokātu biroju "Ramiņa un Arājs", lai juristi izvērtē e-talona ieviešanu. Rīgas mērs Nils Ušakovs intervijā LNT skaidro, ka advokātu nolīgšana saistīta ar Valsts kontroles (VK) atzinumu, kurā kritizēta e-talona ieviešana un tā augstās uzturēšanas izmaksas. Advokātu uzdevums būšot sakārtot un sniegt konsultācijas par tiem jautājumiem, kas VK atzinumā norādīti kā problēmas.

Sliktākais scenārijs paredz, ka Rīgas sabiedriskajā transportā no e-talona varētu atteikties. Tomēr, kā uzsver Ušakovs, to Rīgas dome negribētu. Tiesa, problēma esot augstās e-talona uzturēšanas izmaksas, kas esot jāsamazina.

Lai arī incidenta video redzams, kā kontrolieri ar kājām spārda gulošo jaunieti, RS preses sekretārs Viktors Zaķis sarunā ar TVNET norāda, ka, pēc šobrīd rīcībā esošās informācijas, vienīgie cietušie incidentā ir kontrolieri.

Komentāri (270)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu