Ar latviešu saknēm - popmūzikas «karstākā» zvaigzne Lauv

Krista Garanča
, Izklaides ziņu žurnāliste
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SIPA/Scanpix

Svētdien, 22. jūlijā, uz festivāla «Positivus» lielās skatuves uzstāsies amerikāņu mūziķis ar latviešu saknēm Lauv. Sarunā ar TVNET Lauv jeb Ari Staprāns Lefs atklāj, ar ko viņam saistās Latvija, kā arī amizantas detaļas par savu pieredzi festivālos.

TVNET: Šonedēļ tu uzstāsies festivālā «Positivus». Kā jūties?

Lauv: Jā, esmu patīkami satraukts! Arī mana ģimene apmeklēs šo festivālu.

Tu esi dzimis Sanfrancisko, bet tavas saknes ir meklējamas Latvijā.

Tieši tā. Manas mammas tēvs ir no Latvijas. Bērnībā es teju katru vasaru ar ģimeni apciemoju viņu.

Arī tavs skatuves vārds ir saīsinājums no «lauva» latviešu valodā.

Es gribēju izmantot vārdu lauva, jo mans vārds Ari, latviski Āris, nozīmē lauva. Un mana dzimšanas diena ir augustā, pēc horoskopa esmu lauva.

 

DONT TELL ME THIS PHOTO ISNT ART LOOK AT THAT MOON

A post shared by Lauv (@lauvsongs) on

Cik reizes tu esi bijis Latvijā? Padalies ar savu spilgtāko atmiņu!

Apmēram 10 reizes. Varbūt vairāk. Kopš bērnības es ciemojos šeit kopā ar māsīcām un brālēniem, kā arī tantēm un tēvočiem, un vectētiņu. Pēdējo reizi Latvijā biju pirms trim gadiem. Ir pagājis kāds laiciņš.

Es biju sava brālēna kāzās, kas notika Saulkrastos. Man Latvija saistās ar laiku, ko pavadīju kopā ar ģimeni – mēs dzīvojāmies pie jūras. Rīgā esmu ballējies līdz pat rīta gaismai – jūs zināt, kā to darīt!

Tev ir tikai 23 gadi, bet esi jau tik veiksmīgs. Ko dari savā brīvajā laikā, lai «izvēdinātu galvu»?

Labs jautājums. Godīgi sakot, man nav pārāk daudz brīvā laika, bet, kad ir, tad es cenšos vairāk lasīt un skriet. Es skatos filmas, eju uz dažādām kafejnīcām. Esmu diezgan lielā «čilā».

 

let me in

A post shared by Lauv (@lauvsongs) on

Vai bez «Positivus» tev ir citi plāni, ko darīt savu senču valstī?

Tur tā lieta,- es pēc festivāla pāris dienas padzīvošu Latvijā, lai pavadītu laiku ar ģimeni – ar mammu, tēti un māsām. Mana māsa ir izplānojusi visu braucienu, es pilnībā uzticos viņai.

Tu pērn intervijā «Radio 5» sacīji, ka varētu mēģināt piedalīties «Eirovīzijā».

«Eirovīzijas» ideja man ļoti patīk, es pats labprāt piedalītos, bet man pirms visiem konkursiem ir liels uztraukums. Un man vienmēr izdodas kaut ko sačakarēt. Es atceros, ka skolas laikā piedalījos dažādos konkursos ar grupu un mana grupa vienmēr zaudēja un palika pēdējā vietā. Bet... varbūt kādu dienu.

 

idk but i’m FEELING it

A post shared by Lauv (@lauvsongs) on

Es tev uzdošu jautājumus par to, kā tu izklaidējies un kas ir tavā «festivālu rokassomiņā». Centies sniegt pēc iespējas īsākas atbildes. Kas ir viena lieta, ko tu ņem līdzi uz festivālu?

Ūdens. Vienmēr ūdens.

Kas ir tavs mīļākais dzēriens festivāla laikā?

Saldēta margarita. Bet vienmēr esmu par aliņu.

Labākais laiks, kad beigt ballīti?

Vai ir pareizais laiks, kad beigt? Noteikti ne agrāk par plkst.4 no rīta. Es agrāk dzīvoju Ņujorkā, tur visi klubi un bāri slēdzās ciet ap 4 no rīta, bet Losandželosā jau pulksten 2 naktī.

Mīļākā ballīšu dziesma?

Hmm, šis ir grūti. Pašreiz – Dreika «Rachet Happy Birthday» no viņa jaunā albuma. Viņš ir lielisks, daudz iedvesmojos no viņa.

Vai festivālā esi ko pazaudējis?

Es visu laiku kaut ko pazaudēju. Nezinu, vai tas bija festivāla laikā, bet esmu pazaudējis telefonu, maku, pasi. Cerams, ka es neko nepazaudēšu šajā festivālā.

Kas ir labākais veids, kā tikt vaļā no paģirām?

Uhh... Nezinu, vai Latvijā tādi ir, bet esmu mēģinājis paģiru profilakses dzērienu (hangover prevention drink - angl.). Tie ir tādi kā mazi šoti. Man nepalīdzēja. Esmu dzirdējis, ka labākais veids, kā atbrīvoties no paģirām, ir dzert maisījumu, kas paredzēts bērniem. Tas garšo diezgan pretīgi.

Iedomājies, ka pūlī ieraugi skaistu meiteni un vēlies ar viņu ko vairāk. Kas ir viena lieta, ko tu viņai teiksi?

Ja godīgi, man nepadodas šīs lietas. Laikam viss atkarīgs no situācijas. Es droši vien pateiktu kādu sliktu joku un tā situācija būtu visai neveikla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu