"Avatar" režisors: 3D renesanse ir sākusies (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Filmas "Avatar" režisors Džeimss Kamerons (James Cameron) ceturtdien paziņoja, ka trīsdimensiju tehnoloģija (3D) ir ieradusies uz palikšanu, un viņš ir satraukts, veidojot tās daļu.

"Es jau gadiem ilgi esmu runājis par 3D renesansi, taču tagad tā beidzot notiek," teica cilvēks, kura 3D zinātniskās fantastikas filmas ieņēmumi no biļešu pārdošanas sasnieguši 2,8 miljardus dolāru.

Neviens nevar noliegt šīs tehnoloģijas spēcīgo ietekmi kino tirgū,

savā runā Seulas Digitālajā forumā teica Kamerons, norādot, ka turpmākajos dažos gados jaunais formāts būs dominējošais filmu tirgū.

Skatītāji ir pārliecinoši pauduši savu viedokli, viņš teica. Globālā mērogā "Avatar" sadalījums 2D un 3D ekrānos bija 60/40, taču 3D ekrāni deva 80% no filmas ieņēmumiem. Tehniski nākamais solis ir autostereoskopiskie displeji, kuriem nav vajadzīgas speciālas brilles, un šāds solis varētu tikt sperts turpmākajos piecos gados, sacīja Kamerons.

Tomēr viņš brīdināja, ka tiem, kuri piedāvā 3D, prioritārais uzdevums ir pasniegt augstas kvalitātes materiālu, jo "slikta pieredze liks skatītajiem justies apkrāptiem un piesardzīgiem".

Kaut arī vēl nav paziņots, kad nāks klajā "Avatar" turpinājums, Kamerons teica, ka viņš vēlas pētīt Pandoras okeāna un jūras pasauli, kur norisināsies filmas ārpuszemes darbība, un kā "na'vi" tauta adaptējas okeānā.

"Pirmā filma bija par jaunu tehnoloģiju radīšanu. Otrā filma būs par šīs pašas tehnoloģijas izmantošanu, lai radītu efektīvāku, ātrāku, lētāku un tēlaināku filmu." viņš teica.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu