Dansta Keruaka darba ekranizācijā (3)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Populārā Holivudas aktrise Kirstena Dansta (Kirsten Dunst) pievienojusies topošās filmas "Ceļā" ("On the Road") aktieru ansamblim, ziņo ārvalstu prese.

"Ceļā" ir slavenā amerikāņu rakstnieka un dzejnieka, pasaulē pazīstama arī kā Bītu (bītņiku) paaudzes pasaules uzskatu iedvesmotāja un līdera Džeka Keruaka (Jack Kerouac) darbs, kuru pirms 59 gadiem rakstnieks kafijas un benzedrīna (amfetamīna) stimulētās trīs nedēļās uzdrukāja uz 36 metrus gara papīra ruļļa.

Kā filmas producents un režisors projektā piedalās izcilais amerikāņu kinorežisors Frānsiss Fords Kopola (Francis Ford Coppola) un "Motociklista dienasgrāmatas" autors - brazīliešu kinorežisors Valters Salless (Walter Salles). Filmas budžets - 25 miljoni dolāru.

Kopā ar Kirstenu Danstu lentē filmēsies "Krēslas" zvaigzne Kristena Stjuarte (Kristen Stewart), Sems Railijs (Sam Riley, spēlējis Ianu Kērtisu filmā "Control") un Garets Hedlunds (Garrett Hedlund ("Tron: Legacy")).

Režisors Valters Salless plāno, ka filmas uzņemšana varētu sākties 2010.gada augustā, bet filmas pirmizrāde varētu notikt 2011.gadā.

Kirstena Dansta ir dzimusi 1982. gada 30. aprīlī Pointplezantā, Ņūdžersijas štatā, ASV. Viņas māte Inese bija māksliniece, bet tēvs Klauss strādāja medicīnas kompānijā un uzturēja ģimeni.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu