Neo izdarīja darbu, ko vajadzēja veikt politiķiem (136)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Ar vērienīgo datu noplūdi no Valsts ieņēmumu dienesta aizturētais Neo izdarīja darbu, ko jau sen vajadzēja izdarīt politiķiem. Viņš publiskoja valsts un pašvaldību iestāžu un uzņēmumu darbinieku ienākumus. Vienlaikus partijas "Jaunais laiks" līdere Solvita Āboltiņa ceturtdien intervijā Latvijas radio atzina, ka nelikumīgas metodes arī cēlu mērķu sasniegšanai nebūtu izmantojamas.

Viņa atgādināja, ka Neo, "izmantojot nelikumīgas metodes, darīja to, ko varbūt nav izdarījuši politiķi. Es gribu atgādināt, ka jau gadiem mēs runājam par to, ka informācijai par atalgojumu, ko saņem cilvēki, kas saņem atalgojumu no valsts, ir jābūt publiskai".

"Es nesaprotu, kāpēc, pieņemsim, mēs visi zinām, cik Andris Biedriņš, spēlējot Amerikā, nomaksā Amerikā nodokļus, savukārt, tiklīdz Latvijā sāk šo diskusiju, ka arī mums vajadzētu būt zināmiem visiem viņu ienākumiem, tiklīdz parādās kārtējā diskusija par nulles deklarāciju, par legālo prezumpciju, tā, protams, uzreiz iestājas veselas daļas politiķu pretestība tam, ka mēs to nedrīkstam."

"Tādā veidā Neo pildīja to sabiedrības informēšanas daļu," viņa atzina.

Vienlaikus tiesiskā valstī "nelikumīgas metodes arī cēlu mērķu sasniegšanai nav metodes".

Politiķe atzina, ka Neo nodarījuma smagums būs jāvērtē tiesībsargājošo institūciju pārstāvjiem.

Komentāri (136)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu