Fomenko "Līgava bez pūra" Dailē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīdziniekiem būs iespēja noskatīties pēc Aleksandra Ostrovska drāmas „Līgava bez pūra” veidoto izrādi, kuras pirmizrāde notika Maskavā 2008. gada 5. janvārī.

12. un 13. maijā, Dailes teātrī Maskavas teātris "Pjotra Fomenko meistardarbnīca" rādīs Aleksandra Ostrovska lugu "Līgava bez pūra".

Izrāde ļaus iejusties Krievijas 19.gadsimta provinces atmosfērā ar tās kaislībām, čigānu dziesmām un mīlestības izmisumu. Skatītājiem pagaidām atliek tikai prātot, par ko hrestomātiski zināmā Ostrovska luga būs Pjotra Fomenko iestudējumā - par mīlestības trūkumu, sievietes vientulību vīriešu vienaldzīgajā pasaulē vai varbūt par savstarpēju atsvešināšanos un cinismu.

Izrādē skanēs krievu romances, čigānu dziesmas, tostarp "Klaidonis", Mananas Menabdes dziesma ar Osipa Mandelštama vārdiem "Šonakt nemelošu".

Izrāde „Līgava bez pūra” 2009. gadā tika nominēta Krievijas nacionālajai teātra prēmijai „Zelta maska” kategorijās „Labākā lielformāta drāma” un „Labākais režisora darbs drāmā”. Poļina Agurejeva par Larisas lomu saņēmusi „Zelta Masku” kategorijā „Labākā sievietes loma drāmā”. Izrādē arī piedalās Natālija Kurdjubova, Jevgeņijs Ciganovs, Iļja Ļubimovs un daudzi citi šā izcilā un dziļā teātra talantīgie aktieri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu