LR1 anotācija: Varbūt labāk izlīgstam? Kāda ir vislabākā skola?

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Protams, savas taisnības meklēšana tiesā bieži vien ir vienīgais veids, kā aizstāvēt savas intereses un tiesības. Tomēr tas ir arī garš juridisks process, tā rezultāts nav zināms un spriedums var būt tikai pa pusei labs. Varbūt ir vērts kaut kam piekāpties un ar otru strīdus pusi izlīgt? Kas slēpjas aiz juridiskā termina “izlīgums”?

Ko tas paredz un kad tas ir daudz izdevīgāks strīda risinājums? Un kāpēc šādam solim ir vairāk sakara ar psiholoģiju, nevis tieslietām? To visu pēc 9:00 Latvijas Radio 1 raidījumā "Kā labāk dzīvot" 12.maijā jautāsim Valsts probācijas dienesta Izlīguma nodaļas vadītājai Diānai Ziediņai.

No 10:00 līdz 11:00 raidījumā turpināsim sarunu par daudziem tik sāpīgo izglītības tematiku un šoreiz lūkosim izprast - kāda ir kaut vai teorētiski vislabākā skola? Ko tajā gribētu redzēt bērni, vecāki un paši skolotāji? Kas tādai skolai būtu visvairāk vajadzīgs un kas jāmaina, lai mūsu skolas par tādām kļūtu? Par šo tematu sarunāsimies ar kādas Rīgas skolas direktori Irīdu Jansoni un psiholoģi Kristiānu Lapiņu, kura diskusijā pārstāvēs vecākus.

Telefoni tiešraidē - 67222888, 67225599, e-pasts studijā - klausitajs@latvijasradio.lv

Audio un video tiešraide internetā - www.latvijasradio.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu