Konfliktā ar kontrolieri iesaistītajam pasažierim konstatē miesas bojājumus (31)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Valsts policijā saņemtie ekspertīžu rezultāti liecina, ka 2.aprīlī incidentā Rīgā, Raiņa bulvārī, ar sabiedriskā transporta kontrolieriem iesaistītais pasažieris guvis miesas bojājumus.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis pavēstīja, ka saņemtie ekspertīžu rezultāti liecina, ka

pasažierim konstatēti viegli miesas bojājumi.

Kā viņš tos ieguvis, policija turpina noskaidrot iepriekš sāktā kriminālprocesa ietvaros.

Jau ziņots, ka iepriekš Valsts policija (VP) sāka kriminālprocesu par plašu rezonansi izraisījušo gadījumu, kad kontrolieri 2.aprīlī Rīgā, Raiņa bulvārī, it kā nodarījuši miesas bojājumus kādam pasažierim. Policijā vērsās gan uzņēmums "Rīgas satiksme", gan pasažieris.

Internetā tika ievietots video fragments, kurā, pēc video autora vārdiem, redzams, ka "Rīgas satiksmes" Kontroles dienesta darbinieki sit un spārda kādu bezbiļetnieku. Tas noticis 2.aprīlī gaišā dienas laikā pašā pilsētas centrā - Raiņa bulvārī.

Sliktas kvalitātes video redzams, ka vairāki atstarojošās vestēs tērpti kontrolieri stāv apkārt zemē guļošam cilvēkam un cenšas to piecelt. Sišana nav redzama.

Pašvaldības policija gan iepriekš ziņoja, ka tajā dienā pašvaldības policija kopā ar "Rīgas satiksmes" kontrolieriem veikusi reidu. Īsi pirms plkst.20 reids beidzies, bet pašvaldības policisti busiņā Raiņa bulvārī vēl kārtojuši dokumentus pēdējam bezbiļetniekam.

Pie policistiem pienācis viens kontrolieris un informējis, ka turpat sabiedriskā transporta autobusā atrodoties agresīvs pasažieris. Starp pasažieri un kontroli bija izcēlušās domstarpības par dokumentu uzrādīšanu.

Divi policisti devušies uz autobusu, taču konflikts jau turpinājies uz ielas. Policisti agresīvo vīrieti lūguši nomierināties, taču viņš nav reaģējis, tāpēc nolemts uzlikt roku dzelžus. Vīrietis piecelts kājās un nomierinājies. Viņš aizvests uz turpat stāvošo policijas busiņu, kur pieņemti paskaidrojumi. Tad vīrietis, kuram nebija acīm redzamu miesas bojājumu, vien slapjas drēbes, aizvests mājās. Pret policistiem viņam neesot bijušas pretenzijas.

Aprīļa beigās sabiedrības rezonansi izpelnījās cits gadījums, kad sabiedriskā transporta kontrolieris konfliktā ar pasažieriem izšāvis gaisā no sava legālā kaujas ieroča. Arī šajā kriminālprocesā izmeklēšana joprojām notiek.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu