Rīga būs 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsēta (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Eiropas Savienības (ES) Izglītības, jaunatnes un kultūras ministru padome par 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētu apstiprinājusi Rīgu, portālu TVNET informēja Kultūras ministrijas (KM) pārstāve Dace Vizule.

Padomes sanāksmē Briselē šodien uzstājās arī kultūras ministrs Ints Dālderis, kurš savā runā uzsvēra, ka Rīga ir apņēmības pilna nest šo titulu, jo piedāvā plašu izpratni par kultūru. Tā uzsver kultūru kā cilvēka garīgo vertikāli jebkurā radošā dzīves izpausmē. Tā ir draudzība starp paaudzēm, tradīcijām un digitālo pasauli, tā ir iepriekš uzceltu barjeru pārvarēšana.

 „Rīga ir devusi pasaules kultūras videi ļoti daudz izcilu personību. Minēšu vien dažus – filozofs Jesaja Berlins, kino režisors Sergejs Eizenšteins, mūsdienu operas soliste Elīna Garanča, diriģents Maris Jansons, kā arī vijolnieks Gidons Krēmers. Arī Riharda Vāgnera darbība ir saistīta ar Rīgas vārdu.”

 Līdzās Rīgai kā otru 2014.gada kultūras galvaspilsētu apstiprināja Zviedrijas pilsētu Ūmeo. Rīgai un Ūmeo būs jāveido savstarpēji kultūras sadarbības projekti.

Eiropas kultūras galvaspilsētas mērķis ir veicināt Eiropas pilsētu starptautisku atpazīstamību, labvēlīgi ietekmēt kultūras un tūrisma attīstību, veicināt Eiropas valstu mākslinieku sadarbību, kā arī stiprināt reģionālo identitāti un Eiropas integrāciju.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu