TV3: Kirgizstānas gāztā prezidenta dēls atkal Latvijā (21)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskajā meklēšanā izsludināts Kirgizstānas gāztā prezidenta Kurmanbeka Bakijeva dēls Maksims Bakijevs. Maksims, kuram Latvijā joprojām ir kopīgas biznesa intereses ar baņķieri Valēriju Belokoņu, pēdējā mēneša laikā vairākkārt ieradies Latvijā un uzturējies kādā no Vecrīgas viesnīcām. Arī šobrīd viņš atrodas mūsu valstī, un tieši šajā brīdī Interpols izsludinājis viņu starptautiskā meklēšanā.

Starptautiskā policijas sadarbības organizācija Interpols Maksima Kurmanbekoviča Bakijeva aprakstu publicējis ceturtdien. Tajā redzama Bakijeva juniora fotogrāfija, kurā viņu gandrīz nav iespējams pazīt. Aprakstīts, ka prezidenta dēls dzimis Krievijas pilsētā Samārā, runā krievu un angļu valodā, ir metru un 75 centimetrus garš, sver 80 kilogramus, viņam ir brūnas acis un tumši mati.

Interpol paziņojumā minēts, ka Bakijevs tiek apsūdzēts krāpšanā un viņu pieprasījusi izdot Kirgizstānas galvaspilsētas Biškekas tiesa. Ikviens, kurš prezidenta dēlu redzējis, tiek lūgts vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Latvijā ar privāto lidmašīnu ieradās pirmdien

Latvijā Maksims Bakijevs ar privāto lidmašīnu kārtējo reizi ieradies šo pirmdien. Trīs dienas vēlāk, kamēr viņš joprojām atrodas mūsu valstī, Interpols izsludināja prezidenta dēlu meklēšanā. Tas nozīmē, ka Bakijevu var aizturēt robežsardze, kad viņš nākamo reizi valsti pametīs. Kamēr tas nenotiek vai pār robežu viņš neaizmūk slepus, Maksims Bakijevs var netraucēti uzturēties Latvijā.

Jau drīzumā varētu apcietināt

Bet, kā zināms "Nekā personīga", iespējams, prezidenta dēls uz brīvām kājām nebūs ilgi, jo Latvijas drošības iestādes gaida, kad Kirgizstāna mūsu policijai atsūtīs pagaidu apcietinājuma lūgumu. Parasti tas tiekot darīts pa faksu, lai ietaupītu laiku. Tajā brīdī mūsu dienestiem būs uzdevums Maksimu Bakijevu arestēt. Izmeklēšanas tiesnesis skatīs jautājumu par apcietinājuma piemērošanu. Kamēr Bakijevs sēdēs kādā no izolatoriem, Latvija gaidīs jau oficiālu vēstuli no Kirgizstānas ar Bakijeva izdošanas lūgumu. To saņems Ģenerālprokuratūra, kas to tālāk nosūtīs uz Tieslietu ministriju un beigās par Bakijeva izdošanu lems Ministru kabinets.

Pagaidām Kirgizstānas Republikas jaunā vadība nezināmu iemeslu dēļ ar dokumentu sūtīšanu uz Latviju vilcinās. Nezināmu iemeslu dēļ nav arī anulēta Makismam izsniegtā diplomātiskā pase, ko viņš izmanto ceļojot. Tādā gadījumā Latvijas varas iestādēm būtu pienākums viņu aizturēt.

Gāztais prezidents joprojām Lukašenko aizsardzībā

Maksima tēvs Kurmanbeks Bakijevs tiek apsūdzēts vairākās slepkavībās un šobrīd atrodas Latvijas kaimiņvalstī Baltkrievijā. Kirgizstānas pagaidu valdība otrdien lūdza Baltkrieviju izdot viņu tiesāšanai, bet Aleksandrs Lukašenko paziņoja, ka Kirgizstānas prezidents atrodoties Baltkrievijas valsts un tās prezidenta aizsardzībā.

Pašreizējā Kirgizstānas vadība meklē visus Bakijeva līdzgaitniekus, un par viņu atrašanu izsludināta atlīdzība 100 000 dolāru.

Komentāri (21)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu