LR1 anotācija: Latvija Eiropā - kā labāk dzīvot? Ko varam mācīties no citu kļūdām? (8)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/jepoirrier

Eiropas Savienībā Latvija nu ir aizvadījusi 6 gadus un 6 dienas. Tomēr jautājumi, kas saistīti ar dzīvi vienotā ekonomiskā un politiskā telpā, ir ne mazāk aktuāli kā 2003.gada beigās. Ko par Eiropu domājam Latvijā? Par ko uztraucas mūsu valsts iedzīvotāji? Ar ko lepojas un ar ko nav mierā?

Lai atbildētu, kā Latvijai Eiropā dzīvot labāk, 7.maijā pēc 9:00 Latvijas Radio raidījuma "Kā labāk dzīvot" studijā aicināta Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Iveta Šulca un Vita Timmermane-Moora no Ārlietu ministrijas.

Lai gan no citu kļūdām visbiežāk mēs nemācāmies, tomēr, runājot par sabiedrības virzību un straujākiem pagriezieniem valsts attīstībā, svarīgi būtu vismaz zināt. Ja reiz runājam par zināmas sabiedrības daļas vēlmi pēc “stingrākas rokas” vai vadoņa, ir vērts noskaidrot, ko mums māca vēsture. Vai tālu no vadoņa līdz autoritārai varai, vai pat diktatūras šausmām? Ko varam mācīties no citu kļūdām vēsturē? Tāpēc no 10:00 līdz 11:00 mūsu viesi būs Ilgvars Butulis un Inesis Feldmanis, kuri ir pētījuši pagājušā gadsimta totalitāro struktūru vēsturi.

Telefoni tiešraidē - 67222888, 67225599, e-pasts studijā - klausitajs@latvijasradio.lv

Audio un video tiešraide internetā - www.latvijasradio.lv

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu