LSDSP izsaka rājienu partijas valdes loceklim par izplatīto priekšvēlēšanu reklāmu «Facebook» lapā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas (LSDSP) valde pieņēmusi lēmumu izteikt rājienu partijas valdes loceklim, Jelgavas novada iedzīvotājam Raimondam Lejniekam-Puķem, kurš LSDSP «Facebook» lapā publicēja politisko reklāmu, kas pēc vairāku sociālo tīklu lietotāju domām bijusi rasu naidu kurinoša, zināja LSDSP.

«Valde izsaka rājienu LSDSP valdes loceklim Raimondam Lejniekam-Puķem par LSDSP pārstāvēšanu sabiedriskajos saziņas līdzekļos neatbilstoši partijas statūtiem un nostādnēm. Turpmākās aktivitātes par sabiedriski politiskiem jautājumiem bez saskaņojuma ar valdi nepublicēt LSDSP «Facebook» lapā, kā arī nepaust LSDSP viedokli,» liecina LSDSP valdes sēdes protokola izraksts.

Lejnieks-Puķe sarunā ar aģentūru LETA atzīst, ka izteiktajam rājienam piekrīt, jo «tik tiešām ar savu rīcību esamu pārkāpis LSDSP Statūtus. Man kā LSDSP valdes loceklim nav tiesību vienpersoniski publiski paust partijas viedokli.» Savu rīcību, publicējos neviennozīmīgos postus, viņš skaidro ar vēlmi nodrošināt LSDSP atpazīstamību un publicitāti, piebilstot, ka diemžēl labos nodomos balstītā publiskā darbība šajā gadījumā novedusi pie pretēja rezultāta - kolēģu aizlieguma popularizēt partiju.

Jau ziņots, ka Valsts policija (VP) ir nodevusi izvērtēšanai Drošības policijai (DP) informāciju par LSDSP «Facebook» lapā publicēto politisko reklāmu, kuru vairāki sociālo tīklu lietotāji novērtējuši kā rasu naidu kurinošu, aģentūrai LETA pavēstīja VP pārstāve Gita Gžibovska.

Attēls tika publicēts 1.jūlijā un tajā bija attēlota puskaila baltā sieviete un melnādains vīrietis, kuram aiz jostas aizbāzta Eiropas Savienības pase. Sieviete attēlā turēja melnādainu zīdaini. «Latvijas nākotne, ja 6.oktobrī nebalsosi par LSDSP,» ar attēlu sabiedrību biedēja partija. Nākamajā dienā šajā pašā lapā tika ievietots attēls, kurā attēlotas automātiskā ieroča lodes. Šim attēlam bija dots paraksts: «Tabletes pret okupantiem.»

LSDSP priekšsēdētājs Jānis Dinēvičs aģentūrai LETA pauda izbrīnu par abiem partijas mājaslapā ievietotajiem attēliem, norādot, ka nākamajā partijas valdes sēdē viņš rosinās no partijas izslēgt personu, kas atbildīga par LSDSP «Facebook» konta satura veidošanu.

Īsi pēc aģentūras LETA sarunas ar Dinēviču abi attēli tika izdzēsti no partijas «Facebook» lapas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu