Galerijā "Bastejs" Jāņa Purcena gleznas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šā gada 6. maija Galerijā "Bastejs" apskatāma Jāņa Purcena glezniecības darbu izstāde "Paēdis, padzēris Nr. 5".

Neilgā laika posmā, Jānim Purcenam šī ir jau trešā personālizstāde Galerijā Bastejs (pirmā - 2008. gadā). Uz jautājumu, kas viņā un līdz ar to arī viņa darbos, šajā laikā ir mainījies, Jānis atbild:

"Pārvietojos uzstādījumā, pamostos un saprotu, ka viss jāsāk no sākuma. Ja neglezno no dabas šķīvi, nevar saprast dažreiz. Draugi saka, ka pārmaiņas ir. galvenais ir pieņemt kvalitatīvus lēmumus."

Purcens mācījies gleznot, zīmēt, niekoties ar stiklu pie Elmāra Gaigalnieka Siguldas pamatskolā, arī RLMK Stikla mākslinieciskās apstrādes nodaļā, vēlāk, LMA Figurālās glezniecības meistardarbnīcā pie Kristapa Zariņa, Jura Jurjāna un Normunda Brasliņa.

2008. gadā mag. art. akadēmiskais grāds, aizstāvot to ar izstādi "’PAĒDIS, PADZĒRIS Nr. 2" Galerijā Bastejs. 2009. gada jūlijā izstāde starptautiskā mākslas mesē ART VILNIUS 2009

Jānis Purcens pats par sevi un šo izstādi saka tā: "Sēdies pieci, bet desmit ballu sistēmā. Ja būtu vairāk, nebūtu uz ko tiekties."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu