VEF izvirzās vadībā cīņā par LBL finālu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas pusfināla sērijas trešajā mačā Rīgas VEF savā laukumā ar 82:69 pārspēja Latvijas čempionvienību BK ''Ventspils''. Sērijā līdz trīs uzvarām ar 2-1 vadībā izvirzījušies rīdzinieki.

Maču lieliski sāka rīdzinieki, kas izvirzījās vadībā ar 16:3 un apmēram šādu pārsvaru prata nosargāt līdz ceturtdaļas beigām – 24:14.

Otrās ceturtdaļas sākumā mājinieku pārsvars brīžiem sasniedza arī 15 punktus (33:18), taču tad ''Ventspils'' basketbolisti pietuvojās līdz -4 (40:36).

Jāatzīmē, ka Nikolaja Mazura vadītā vienība pirmajā puslaikā pārliecinoši uzvarēja cīņu pie groziem (27 – 14), kas ļāva izpildīt arī uz pusi vairāk divpunktu metienus (2p.15/32 pret 10/16).

Pēc pārtraukuma apņēmīgāk atkal sāka mājinieki, kas pateicoties Sanda Valtera un Aleksa Renfro veiksmīgai spēlei uzbrukumā veica izrāvienu 8:0. Pēc tam viņiem pievienojās arī pārējie VEF basketbolisti, kas pirms izšķirošajām desmit minūtēm ļāva atrasties priekšā ar +12 (63:51).

Ceturtajā ceturtdaļā, neskatoties uz ''Ventspils'' vienības aktīvo aizsardzību, rīdzinieki prasmīgi turēja pretiniekus drošā atstatumā, kas ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar 82:69.

Rīgas VEF  - BK "Ventspils" 82:69 (24:14, 16:22, 23:15, 19:18)

Atlēkušās bumbas: 51 - 26

Uzvarētājiem Ivans Ņeļubovs guva 14 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, savukārt Renfro un Andreja Šeļakova kontā attiecīgi 13 un 12 punkti. Kurzemnieku rindās 14 punktus guva gan Jānis Strēlnieks, gan Artūrs Bērziņš (2p. 7/7).

Nākamo spēli līdz trīs uzvarām abas komandas izspēlēs 1. maijā Ventspilī.

Atgādinām, ka veselības problēmu dēļ galvenā trenera amatu atstājis VEF treneris Valdis Valters. Tāpat rīdzinieku rindās spēlei nebija pieteikts jaunzēlandietis Kregs Bredšovs, kuram ir potītes savainojums.

Ceturtdaļfinālā BK ''Ventspils'' sērijā līdz divām uzvarām pārliecinoši 2-0 uzvarēja Jelgavas klubu ''Zemgale'', bet Rīgas VEF vietu pusfinālā nodrošināja automātiski, jo ieņēma otro vietu regulārās sezonas noslēgumā.

Tikmēr otrajā pusfināla sērijā regulārā čempionāta labākā komanda ''Barons'' ar 3-0 pārspēja BK ''Valmiera'', tādējādi iekļūstot LBL finālā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu