"Positivus" festivālā "Muse" un "Scissor Sisters" (118)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien plkst.14 koncertaģentūras "Positivus Music" birojā notika preses konference, kuras laikā tiks paziņoti pirmie šīs vasaras mūzikas un mākslas festivāla "Positivus" mākslinieki. Festivāla galvenais mākslinieks būs britu grupa "Muse", kas Salacgrīvā uzstāsies sestdien vakarā.

Kā otru galveno mākslinieku festivāla organizators Ģirts Majors minēja atraktīvo amerikāņu grupu "Scissor Sisters".

Vieni no interesantākajiem Positivus festivāla viesmāksliniekiem būs spāņu muzikālais projekts Giulia y Los Tellarini, kas sevī apvieno plašu pasaules mūzikas ainavu - Vidusjūras siltumu un šarmu, latino karstasinību, meksikāņu traģiskumu un džeza eleganci. Kino mīļotāji šo grupu atpazīs pēc Vudija Alena filmas "Vicky Cristina Barcelona" ("Vikija, Krsitīne, Barselona").

Pārsteigumus sola neprognozējamā islandiešu maksliniece Kira Kira, kas ne tikai sacer dziesmas savos projektos, bet arī komponē mūziku teātra izrādēm, dejām un filmām, kā arī veidojusi video un mūzikas instalācijas visā pasaulē.

Positivus festivālā uzstāsies vairākas Baltijas grupas – Lietuvu pārstāvēs Happyendless, kas 2008.gadā ieguva MTV EMA balvu kā Baltijas labākā grupa, savukārt Igauniju – Svjata Vatra un Popidiot, kas šopavasar ieguva četras Igaunijas mūzikas ierakstu gada balvas, tai skaitā kā Gada mākslinieki.

Latviju uz festivāla galvenajām skatuvēm šovasar pārstāvēs četri mākslinieki: Goran Gora, Astro’n’out, Triānas parks, kā arī Prince and Crosby. Plašākā klāstā vietējie mākslinieki uzstāsies uz I Love You skatuves. Kā vienu no galvenajiem viesmāksliniekiem uz šīs skatuves redzēsim Latvijā jau pamanīto un iecienīto igauņu grupu Ewert And The Two Dragons.

"Scissor Sisters"
"Scissor Sisters" Foto: AFP/LETA

Majors atzina, ka "Muse" uzstāšanās šīs vasaras "Positivus" festivālā būs viens no labākajiem koncertiem, ko šogad var piedāvāt. Viņš pauda pārliecību, ka Salacgrīvā gaidāmais grupas koncerts būs svarīgākais koncerts šovasar Baltijā.

Ievērojot to, ka "Muse" ir piekritis piedalīties "Positivus" festivālā, tā rīkotāji pieļauj iespēju, ka pasākuma apmeklētāju skaits tomēr varētu tikt palielināts par pāris tūkstošiem. Iepriekš bija plānots, kā maksimālais apmeklētāju skaits vienā dienā būs 15 000.

"Muse" Latvijā plāno ierasties ar vērienīgu tehnisko nodrošinājumu, tādēļ arī festivāla galvenā "Tele 2" skatuve kļūs daudz lielāka.

"Positivus" festivāls šovasar Salacgrīvā notiks 16.jūlijā un 17.jūlijā.

Biļetes nopērkamas “Biļešu Serviss” kasēs un internetā www.bilesuserviss.lv. No šodienas, 28.aprīļa, pirmās 4000 divu dienu biļetes maksās Ls 29,00; ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 32,50. Pēc tam divu dienu biļete maksās Ls 33,00. Pieejama arī grupas biļete – pērkot sešas divu dienu biļetes, katra izmaksās Ls 24,50; ar vietu telšu pilsētiņā – Ls 28,00. Bērniem līdz 10 gadu vecumam ieeja festivālā kopā ar pieaugušo, kam ir derīga festivāla biļete, bez maksas.

Ģirts Majors
Ģirts Majors Foto: LETA

MUSE (UK)

SCISSOR SISTERS (US)

AND SO I WATCH YOU FROM AFAR (IE)

ASTRO'N'OUT (LV)

AUTUMN OWLS (IE)

GIULIA Y LOS TELLARINI (ES)

HAPPYENDLESS (LT)

KIRA KIRA (IS)

POPIDIOT (EE)

PRINCE AND CROSBY (NYC)

STORNOWAY (UK)

SVJATA VATRA (EE, UA)

THE CLIMBERS (UK)

THE GIN RIOTS (UK)

THE MISERABLE RICH (UK)

TRIĀNAS PARKS (LV)

Festivāla atbalstītāji un partneri

Šogad nedaudz savādāka tiks iekārtota festivāla teritorija, uzlabojot ēdināšanas zonu, solīja Majors. Festivāla rīkotāji aizvien vairāk teritorijas apdzīvošanā un festivāla noformējuma veidošanā vēlas iesaistīt arī apmeklētājus un sākums šai iniciatīvai ir šis gads, kad "Tele 2" aicina māksliniekus festivāla videi radīt mākslas darbus, kas atbilstu "Positivus" atmosfērai un lieliski papildinātu festivāla teritoriju.

Darbi var tikt veidoti izvietošanai jūras malā, kāpās, priedēs, estrādē, uz apgaismojuma stabiem, ieejas vārtiem un citur. Darbus līdz 1.jūnijam var sūtīt uz e-pastu "superspeks@tele2.lv". Pieci labākie dāvanā saņems četrus ielūgumus uz festivālu, kā arī saņems 500 latu lielu finansējumu savas idejas realizēšanai, stāstīja "Tele2" sabiedrisko attiecību vadītāja Vita Sirica.

Savukārt "Nordea Pensions Latvia" valdes loceklis Iļja Arefjevs stāstīja, ka saistībā ar festivālu izsludināts arī konkursu par "Nordea" pensijas simbola izveidi festivāla mārketinga materiāliem. Konkursā aicināts piedalīties ikviens, kas vēlas apliecināt savu radošo izdomu un uzvaras gadījumā iegūt piecas brīvbiļetes uz "Positivus" festivālu. Simbolā jāiekļauj "Nordea" logo, sauklis "Nordea pensijas. Domā pozitīvi", un tam vizuāli jāpauž "Nordea" pensijas galvenās vērtības. Darbi līdz 4.maijam jāiesūta uz e-pasta adresi "positivus@nordea-info.lv".

Patīkamu pārsteigumu "Positivus" festivāla apmeklētājiem būs sarūpējis arī "Cēsu alus", kas pirmo reizi festivālā piedāvās "dzīvo" alu. "Cēsu alus" Tirdzniecības un mārketinga daļas vadītājs Gustavs Zatlers stāstīja, ka festivāls būs ideāla vieta, kur piedāvāt nefiltrēto alu, kuram īss lietošanas termiņš.

Komentāri (118)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu