Policija izmeklēs "Rīgas satiksmes" kontroliera šaušanas pamatotību (86)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas policijā saistībā ar gadījumu, kad aizvadītās nedēļas nogalē Gogoļa ielā kāds "Rīgas satiksmes" kontrolieris cīņā pret bezbiļetniekiem pielietojis šaujamieroci, no tā izšaujot gaisā, sākts kriminālprocess.

Kā pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāve Sigita Pildava, process sākts pēc Krimināllikuma 20.nodaļas - par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību.

Policija uzsver, ka šajā lietā ir divas puses - kontrolieris un it kā cietušie. Katrai no pusēm par šo gadījumu ir sava versija. Cietusī puse stāstījusi, ka konflikts sācies tad, kad kontrolieris no 15.maršruta trolejbusa izgrūdis kādu sievieti. Lai objektīvi izvērtētu visa notikušā apstākļus, policija aicina atsaukties šo sievieti, kura, iespējams, netieši izraisīja šo konfliktu. Sieviete tiek aicināta zvanīt pa tālruni 67086302.

Cietušie teikuši, ka šo kontrolieri jau vairākkārt redzējuši konfliktējam ar pasažieriem. Šīs personas policijai arī iesniegušas tajā dienā un citās reizēs uzfilmētos videomateriālus par šī kontroliera rīcību. Visu to policija vērtēs procesa izmeklēšanas gaitā.

Policija apliecina, ka kontroliera ierocis ir likumīgs un viņam bija arī ieroča nēsāšanas atļauja. Taču to, vai ierocis tika pielietots pamatoti, policija vērtēs kriminālprocesā.

Jau ziņots, ka saistībā ar šo gadījumu "Rīgas satiksmes" vadība kontrolieri jau atbrīvojusi no darba.

Komentāri (86)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu