Gintas Stavroskas rozes un porcelāns

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien, 30. aprīlī plkst. 17.00 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16 atklās mākslinieces Gintas Stavrovskas gleznu izstādi „Rozes un porcelāns”, kurā māksliniece iepazīstina skatītāju ar savu jaunāko radošo veikumu.

Gintas Stavrovskas glezniecībā pārdomas, fantāzijas, emocijas, noskaņojums izskan krāsu spēlēs un faktūrās. Māksliniece par izstādes „ Rozes un porcelāns ” iedvesmas avotu pati saka: 

„Vai es kādreiz pārstāšu dievināt rozes? Roze ir neizdibināma. Cauri gadu tūkstošiem tās tikušas audzētas, plūktas, zagtas, dāvātas un apdziedātas. Ne velti meditācijas vingrinājumi iesaka lūkoties rozē. Jo starp rozes neskaitāmajām ziedlapiņām var atrast visu ko – smaržu, ūdens lāšu pieskārienu, elpu, ziedēšanas spēku un skaistuma mistēriju. Un porcelāns. Trauslais, smalkais, maigais, aristokrātiskais. Tas kalpojis gan kā sadzīves priekšmets, gan dižens mākslas veidojums. Tāds, kuru var apgleznot un kurš pats ļaujas apdzīvošanai. Bet kas gan ir viena roze vai porcelāna tasīte? To mūžs ir tikai mirklis laika plūdumā. Ziedlapiņas nokrīt uz baltā galdauta, tasīte noslīd uz grīdas pārvēršoties nederīgās lauskās. Paliek smarža, sajūtas, atmiņas. Es dodu tiem iespēju izdzīvot otru dzīvi... manās gleznās.” 

Māksliniece Ginta Stavrovska ir dzimusi Liepājā. Beigusi Liepājas Lietišķo mākslas vidusskolu. 2001. gadā ieguvusi humanitāro zinātņu bakalaura grādu mākslā Liepājas Pedagoģijas akadēmijā (tagadējā Liepājas Universitātē). Turpat 2005. gadā ieguvusi izglītības zinātņu maģistra grādu. 

Gintas Stavrovska izstādēs regulāri piedalās kopš 1999. gada. Ir bijušas personālizstādes Liepājā, Aizputē un Rīgā. Piedalījusies grupu izstādēs Liepājā, Valmierā, Rīgā, Ventspilī, Klaipēdā un Venēcijā. 

Izstāde Liepājas muzejā skatāma no 30.aprīļa līdz 13.jūnijam

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu