Rudens pusē prezidents atkal dosies uz Maskavu (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Vai Latvijā amatā būs jauns Saeimas apstiprināts ārlietu ministrs, vai tikai pienākumu izpildītājs, tas neapdraudēs darbu pie Valsts prezidenta Maskavas vizītes sagatavošanas. Kā mums stāsta prezidentam pietuvinātas personas, iecerēts to rīko pirms vēlēšanām, jo pēc tam braucienu varētu izjaukt neprognozējamais jaunās valdības veidošanas process.

Prezidenta vizītes organizēšanai ir gandrīz divarpus gadus ilga vēsture. Oficiālu ielūgumu Zatleram 2oo7.gada decembrī izteica Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Lai arī tobrīd attiecības ar Krieviju bija sasildījis premjers Kalvītis, Zatlera vizītei Maskavā treknu svītru pārvilka tā saucamais spiegu skandāls. Latvija par spiegošanu izraidīja Krievijas vēstniecības otro sekretāru, vicekonsulu Aleksandru Rogožinu. Maskavu sadusmoja arī Latvijas atbalsts Gruzijai, kad tur iebruka Krievijas armija. Tas viss radīja Krievijas ārlietu ministra vārdiem runājot „nepareizu politiski informatīvo fonu”, lai Kremļa saimnieks Zatleru uzņemtu.

Ja šoreiz tas notiks, Latvija cer noslēgt Krievijas varas gaiteņos iestrēgušo līgumu par dubulto nodokļu neaplikšanu. Bet Krievijas interese esot parakstīt dokumentu par diplomātisko īpašumu apmaiņu.

Rudens pusē prezidents uz Maskavu visticamāk dosies ar kundzi. Savukārt vērot 9.maija svinības viņš brauks viens un Lilitai Zatlerei būs jāpaliek mājās, jo no Maskavas ielūgumu saņēmis tikai prezidents. Rīgas pilī skaidro, ka tā esot sena Krievijas tradīcija – šādās vizītēs aicināt tikai valsts galvas.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu