VIDEO: ''Nordea'' Rīgas maratona vēstnieki par gatavošanos skrējienam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

''Nordea'' Rīgas maratona vēstnieki - Lauris Lizbovskis, Dagmāra Legante, Elīna Doļģe un Lauris Dzelzītis stāsta par gatavošanos skrējienam. Sk. VIDEO.

20. Nordea Rīgas maratons

Organizatori cer, ka 2010. gadā Nordea Rīgas maratona vietējā un starptautiskā atpazīstamība augs un kopumā pasākumā varētu piedalīties vismaz 10 000 dalībnieku. Lai nodrošinātu visu dalībnieku drošību un augstu servisa līmeni, pasākuma organizatori un partneri jau tagad veic Nordea Rīgas maratona priekšdarbus. Tuvojoties 20 gadu jubilejai, Nordea Rīgas maratona organizatori kā vienu no būtiskākajām prioritātēm izvirza starptautiskās atpazīstamības veicināšanu un cer, ka 2010. gadā izdosies piesaistīt līdz pat 1500 ārvalstu skrējēju no dažādām pasaules valstīm.

Trase un distances

2010. gadā tiks saglabāta iepriekšējā starptautiski jau sertificētā trase ar startu 11.Novembra krastmalā un finišu pie „Arēnas Rīga”. Visu distanču dalībniekiem būs iespēja šķērsot Vanšu tiltu un aplūkot Rīgas centra skaistākās vietas.

Dalībnieki var izvēlēties kādu no piecām distancēm: maratona distance (42 km 195 m), pusmaratona distance (21 km 097,5 m), minimaratona distance (5 km), maratona stafete (12 km + 8 km + 8,5 km + 13,5 km = 42 km 195 m), kā arī „Vienotības kilometra” distance cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Nordea Rīgas maratona izaugsme

2009. gads pierādīja, ka Nordea Rīgas maratons ieņem aizvien nozīmīgāku vietu Ziemeļeiropas maratona kartē, un pierādīja līdzšinējās izaugsmes stabilitāti – Nordea Rīgas maratonā piedalījās skrējēji no 35 valstīm, līdzjutējiem bija iespēja vērot maratona norisi LNT tiešraidē un dalībniekiem ārpus Latvijas arī apollo.lv tiešraidē. Nordea Rīgas maratona kvalitātes standarti visiem dalībniekiem kļuvuši jau pašsaprotami. Papildus tam Nordea Rīgas maratona mērķis ir tuvāko trīs gadu laikā iekļūt Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) vadošo maratonu līgā, iekļaujoties "Bronze label" kategorijas maratonu sastāvā.

Valdis Siksnis, Nordea bankas Latvijas filiāles vadītājs: „Kā Ziemeļeiropas lielākā banka, no savas puses esam gatavi aktīvi popularizēt Nordea Rīgas maratonu arī ārpus Latvijas, lai pasākumā aizvien vairāk piedalītos tā saucamie maratona tūristi. Pēdējo gadu laikā Nordea Rīgas maratons ir ievērojami audzis, un esmu pārliecināts, ka mūsu plašajā bankas filiāļu un klientu lokā Ziemeļeiropā ir daudzi skrējēji, kas būtu gatavi pievienoties 20 gadu jubilejas svinībām.”

Reģistrācija visām maratona distancēm

Dalībai Nordea Rīgas maratonā ir iespējams pieteikties līdz 2010. gada 19. maijam oficiālajā mājas lapā www.nordearigasmaratons.lv un Nordea bankas filiālēs visā Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu