Vineta Sareika un "Sinfonietta Rīga" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 23.aprīlī plkst. 19:30 Latvijas Radio 3 - "Klasika" klausītājiem tiešraidē no Lielās ģildes piedāvās Valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga", tā mākslinieciskā vadītāja Normunda Šnē un žilbinošās vijolnieces Vinetas Sareikas koncertu.

Pēc studijām Parīzē un Briselē, talantīgā mūziķe šobrīd aktīvi koncertē Eiropā un Japānā. Rīgā vijolnieces rokās būs 320 gadus sens instruments - Venēcijā būvēta Mateo Gofrillera vijole no karalienes Elizabetes Mūzikas fonda.

Koncerta programmā krievu klasiķa Pētera Čaikovska elēģiski romantiskajai Stīgu serenādei līdzās skanēs klausītāju iemīļotākais un visbiežāk atskaņotais baroka laikmeta opuss - itāļu meistara Antonio Vivaldi vijoļkoncertu cikls "Gadalaiki", kura popularitātes vilnis sākās vien 20. gadsimta vidū. Nav šaubu, ka šajā katram klasiskās mūzikas draugam tik pazīstamajā opusā talantīgā vijolniece Vineta Sareika atradīs jaunas šķautnes un iepriecinās koncerta klausītājus ar tehniski nevainojamu un mākslinieciski pārliecinošu, aizraujošu sniegumu!

Tiešraidi Latvijas Radio 3 - "Klasika" vadīs Ilga Auguste, starpbrīdī piedāvājot intervijas ar mūziķiem un klausītājiem, un to varat klausīties arī internetā www.latvijasradio.lv .

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu