Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (14.d.) (10)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Šī rubrika sāk kļūt par manu mīļāko. Diemžēl arvien retāk kāds albums no A-Z spēj noturēt uzmanību, piedāvājot tikai epizodiskus sajūsmas brīžus. Lūk, vēl daži patiesi brīniškīgi skaņdarbi no diemžēl ne tik brīnišķīgiem albumiem.

Blood Red Shoes "Don't Ask"

Braitonas roka duets Stīvens Ansels (Steven Ansell) un Laura Merija Kārtere (Laura-Mary Carter) izveidojās 2004.gadā. 2008.gadā duets laida klajā debijas plati "Box of Secrets", savukārt šogad atgriežas ar "Fire like This". Lauras sievišķīgā ģitārspēle vien ir uzmanības un apbrīnas vērta, taču tas nav vienīgais grupas trumpis. Pirmkārt, atzīstamas ir Blood Red Shoes ietekmes (Babes in Toyland, Nirvana, Queens of the Stone Age, Q and not U, Pixies, Fugazi, Sonic Youth), otrkārt fantastisks ir jaunā albuma ievadošais "plasīboiskais" "Don't Ask" (drīzumā tiks izdots kā singls, skat. live video un audio). Grupa ir uz pareizā ceļa.

Harlem Shakes "Strictly Game"

Harlem Shakes
Harlem Shakes Foto: Publicitātes foto

Diemžēl Ņujorkas grupa Harlem Shakes pēc sava pagājušā gada debijas albuma "Technicolor Health" (tas seko 2007.gada EP "Burning Birthdays") izjuka, pastāvējusi vien nieka trīs gadus. Puiši it kā spēlēja pietiekoši aktuālu indie "Clap Yout Hands Say Yeah" un "Of Montreal" garā, taču "Pitchfork" albumu novērtēja tikai ar 5/10, diemžēl arī citi mūzikas kritiķi lielas slavas dziesmas nedziedāja... Tomēr viens skaņdarbs man no šīs plates iespiedies atmiņā - afrokarību ritmā ieturētais, "vampīrvīkendiskais" "Strictly Game" (skat. audio). Paldies par to!  "This will be a better year..."

Lucky Soul "Woah Billy!"

Šis retropopa ansablis no Grīnvičas rubrikā viesojas jau otro reizi (2007.gadā ar dziesmu "Struck Dumb"). Šogad klajā nācis jauns grupas studijas albums "A Coming Of Age" no kura Alijas Hovardes (Ali Howard) dziedātais "Woah Billy!" ir tiešām jauks. Līdzīgi mākslinieki: Camera Obscura, The Postmarks, The School, The Pipettes u.c.

Japandroids "Wet Hair"

Kanādas, Vankūveras noizpopa duets Japandroids (izveidojies 2006.gadā) pagājušogad izdeva vienu no skaļākajiem debijas albumiem "Post-Nothing", kuru "Pitchfork" kritiķi pat nosauca par 2009.gada 15.labāko mūzikas plati. Tik tiešām ģitārista Braiena Kinga (Brian King) un bundzinieka Deivida Provsa (David Prowse) enerģija uz skatuves ir kūsājoša un aizraujoša. Diemžēl minēto divu instrumentu aranžējumu ierobežojumi man tomēr līdz galam neļāva izbaudīt šo plati, kaut pirmie trīs albuma skaņdarbi "The Boys Are Leaving Town", "Young Hearts Spark Fire" un īpaši "Wet Hair" ir fantastiski jaudīgi.

Japandroids
Japandroids Foto: Publicitātes foto

Music Go Music "Light of Love"

Atpakaļ pie ABBAs un Electric Light Orchestra (E.L.O.)! Music Go Music - Losandželosas trio Gala Bell (balss), Kamer Maza (taustiņi) and Torg (bass) savā debijas platē "Expressions" koķetē ar Eirovīzijas, 1980.gadu sākuma zviedru pop un disko mūzikas estētiku. No vienas puses nedaudz smieklīgi, no otras puses priekš 2010.gada oriģināli un svaigi. "Light of Love" ir plates spēcīgākais singls.

The Life and Times "Let It Eat"

Vēlreiz atgriežamies Džefa Linnes un E.L.O. skaņu pasaulē (E.L.O. 1980. gadu posms).

The Life and Times
The Life and Times Foto: Publicitātes foto

Free Energy "Free Energy"

Fakts, ka šos Filadelfijas jaunos puišus savas izdevniecības DFA paspārnē paņēmis Džeimss Mērfijs (LCD Soundsystem), vien ir ievērības cienīgs. Grupas debijas albums "Stuck on Nothing" digitāli izdots jau martā, bet taustāmā formātā būs pieejams no 5.maija. Lai arī man labāk patika dziesma "Dark Trance" (patīkamas asociācijas ar Pavement), pievienotais "Free Energy" video precīzāk ilustrē grupu.

"Free Energy" from Free Energy on Vimeo.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu