Krīze aviācijā nebūt nav beigusies; gaidāmas tālākas problēmas (35)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Līdz ar daļēju lidojumu atsākšanos šodien krīze aviācijā nebūt nav beigusies. Latvijas aviosabiedrības "airBaltic" prezidents Bertolts Fliks šodien sarunā ar portālu TVNET sacīja, ka pagaidām nav skaidrs, kad gaisa satiksme varētu atgriezties normālā ritmā. Tas lielā mērā esot atkarīgs no vulkāna un tā radītā putekļu mākoņa turpmākās darbības.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

"Kāds laiciņš būs vajadzīgs," viņš teica un atzina - ja vulkāna aktivitāte rimstas, tad vajadzēs vismaz nedēļu, lai situācija atkal kļūtu normāla.

Krīze vēl nav pārvarēta

Viņš šodien žurnālistiem atgādināja, ka Īslandes vulkāna radīto pelnu mākoņu dēļ ierobežojumi aviosatiksmē sākās pagājušajā ceturtdienā. Nu liela daļa aizliegumu ir atcelti un "tagad liekas, ka krīze ir veiksmīgi pārvarēta". Taču tas neatbilstot patiesībai.

Līdz ar lidojumu atsākšanos varētu sākties "haoss pēc haosa".

Pieprasījums pēc lidojumiem ir lielāks nekā piedāvājums. Šajā ārkārtas situācijā priekšroka lidojumos būs tiem pasažieriem, kuriem vieta jau ir apstiprināta, invalīdiem, kā arī ģimenēm ar bērniem.

"airBaltic" centīsies kompānijas lidmašīnās paņemt maksimāli pieļaujamo cilvēku skaitu. Lidsabiedrības prioritāte esot nogādāt cilvēkus uz mājām. Tam nepieciešamais laiks atkarīgs no konkrētās vietas un apstākļiem. Cilvēkiem esot jārēķinās, ka varētu nākties gaidīt vairākas dienas, lai nokļūtu mājās.

"Protams, problēmas būs," viņš lēsa un atgādināja, ka ar ierobežotajiem lidojumiem cietis ne tikai daudzu cilvēku bizness, bet krasi ietekmēta arī personīgā dzīve.

Aicina izturēties ar sapratni

Viņš aicināja "airBaltic" pasažierus, kuri atcelto lidojumu dēļ pieprasa kompensācijas vai citas biļetes, šajā situācijā izturēties ar izpratni. Skarti aptuveni 40 tūkstoši cilvēku un kompānija, visticamāk, nevarēs visus pieprasījumus apstrādāt noteiktajā laikā.

"airBaltic" prezidents uzsvēra, ka kompānijas veiktie lidojumi ir droši un par to pasažieriem nevajadzētu bažīties.

Uzņēmums par lidojumu drošību ir pārliecināts, jo citādi tā lidmašīnas nelidotu.

Iespējami jauni ierobežojumi

Runājot par turpmāko, Fliks norādīja - nav teikts, ka vulkāns pilnībā pārtraucis aktīvo darbību. Iespējami jauni gaisa satiksmes ierobežojumi.

Fliks kritizēja atbildīgo iestāžu rīcību saistībā ar noteiktajiem aviācijas ierobežojumiem. Tie nesot bijuši balstīti uz reāliem mērījumiem. Arī ierobežojumu atcelšana nav balstīta plašā analīzē. Tāpat vajadzētu pārskatīt pasažieru tiesības vērties pret aviosabiedrību, lai piedzītu kompensāciju par nenotikušu lidojumu, pat ja tas nav bijis lidkompānijas dēļ.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka kopš pagājušās ceturtdienas daudzviet Eiropā noteikti lidojumu ierobežojumi. Tie saistīti ar Īslandes vulkāna radīto pelnu mākoņu draudiem aviācijas drošībai. "airBaltic" šodien atsāka daļu reisu.

Komentāri (35)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu