Modes dizainera Mārtiņa Pūpola personālizstāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 22. aprīļa galerijā "GlobalArtRoom" būs apskatāma modes dizainera Mārtiņa Pūpola (1982) personālizstāde "Identity". Tajā būs izstādītas mākslinieka gleznas, rotaslietas un viņa modelēts vakartērps.

Latviešu modes dizainers M. Pūpols ir izglītojies dažādos dizaina virzienos, bet Milānas modes augstskolā „Istituto Marangoni“ apguvis savu šābrīža nodarbošanos un arī aizraušanos - modes dizainu un zīmolu menedžmentu. Milānas studiju laikā, gan arī pēc tām prakses ietvaros M. Pūpols darinājis tērpu kolekcijas vairākiem modes namiem – „Louis Vuitton“, „Tom Ford“, „Christian Lacroix“, „Dolce&Gabbana“ u.c.

Lai arī M. Pūpolam bijušas vairākas modes skates, viņa pirmā izstāde –  „Identity“ - ir pārskats par mākslinieka astoņu gadu darbību modes pasaulē, kā arī ieskats ģimenes vēsturē un avotos, kas viņam ir bijuši svarīgi mācību gaitā. Galvenais izstādes akcents būs gleznas, kuru pamatā ir modes fotogrāfijas, kas pārstāv dažādu modes namu stilu un vistuvāk atspoguļo arī M. Pūpola uzņēmuma „Marthideas“, kas nodarbojas gan ar modes dizainu, gan zīmolu menedžmentu, stila virzienu un modes filozofiju.

Izstāde sniegs ieskatu arī ģimenes vēsturē ar stāstu par mākslinieka nonākšanu līdz modes dizainera amatam. M. Pūpola ģimenei ir vairāk kā gadsimtu senas tradīcijas apģērbu modelēšanā. Viņa vecvecmāmiņa Anna Alida Sams, slavenās Kaucmindes skolas absolvente, 20. gadsimta 30-tajos gados bija viena no labākajām meistarēm Baltijā, kas darināja tērpus sava laika augstākajai sabiedrībai, ieskaitot Benjamiņa kundzi. Izstādes atklāšanā būs ekskluzīva iespēja aplūkot viņas meistarīgos rokdarbus. Tieši tie M. Pūpolu ir iedvesmojuši turpināt viņas iesākto tamborējumu un izšuvumu virzienu tērpu dizainēšanā un attīstīt „modi kā mākslu“.

Izstādē varēs iepazīties arī ar modes nama darināto rotu kolekciju, kā  arī izsmalcinātu vakartērpu, kas ir M. Pūpola modes dizaina īpašais zīmols un iezīme.

Izstāde apskatāma no 22.04. - 10.05. 2010.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu