Nošauts Daugavpils vicemērs Grigorijs Ņemcovs (240)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Šodien Daugavpilī ar diviem šāvieniem galvā nogalināts Daugavpils domes deputāts, pilsētas vicemērs Grigorijs Ņemcovs ("Latgales tauta"), apstiprināja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Ieva Rekšņa.

papildināts viss teksts

1948.gadā dzimušais vīrietis nogalināts Daugavpilī, Lāčplēša ielā pie stomatoloģijas klīnikas. Notikuma vietā strādā policijas darbinieki.

Laikraksts "Telegraf" vēsta, ka stomatoloģijas klīnikas apmeklētāji dzirdējuši divus klusinātus blīkšķus. Portāls Dinaburg.eu ziņo, ka šajā pēcpusdienā Grigorijs Ņemcovs tikās ar vienu no Daugavpils žurnālistiem, bija labā noskaņojumā un labprāt klāstīja savus nākotnes plānus.

Par viņa slepkavības faktu sākts kriminālprocess.

Pēc neoficiālām ziņām, Andreja Pumpura skvērā, netālu no notikuma vietas pie kāda koka ir atrasts kādā materiālā ietīts ierocis, ar kuru acīmredzot pastrādāta šī slepkavība.

Amatpersonas deklarācija liecina, ka 2009. gadā Daugavpils vicemērs Grigorijs Ņemcovs, kuram vienlaikus pieder arī avīze un telekompānija «Миллион», bija nopelnījis 12 248 latus, dzēsis visas kredītsaistības, iztērējis lielu daļu savu ietaupījumu, kā arī aizdevis lielu naudas summu.

Grigorijs Ņemcovs ir dzimis 1948.gada 11.decembrī. 1972.gadā viņš beidzis Gomeļas Valsts universitāti.

2001.gadā viņš bijis Tautas saskaņas partijas Daugavpils nodaļas vadītājs un šajā gadā arī paziņoja par savu lēmumu atteikties no piedalīšanās pašvaldību vēlēšanās apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" sarakstā. Savu lēmumu Ņemcovs motivējis ar nespēju apvienot iespējamo darbu domē ar izdevēja darbību.

2005.gadā Ņemcovs kļuva par SIA "Latgales reklāma" direktoru un bijis politiskās organizācijas "Jaunais centrs" valdes loceklis. Gadu vēlāk viņš tika ievēlēts arī "Latgales reklāmas" valdes locekļa amatā un SIA "Mediju aģentūra "Miljons"" valdes locekļa amatā. 2006.gadā viņš darbojās arī Daugavpils pilsētas domes Dzīvokļu komisijā. Pēdējās pašvaldību vēlēšanās Daugavpils pilsētas domē Ņemcovs tika ievēlēts no saraksta "Latgales tauta", bet pašvaldību deputāta pienākumus viņš pildīja jau no 2007.gada, kad stājās sava priekšteča Jevgēnija Vladimirova vietā.

Komentāri (240)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu