Īslandes vulkāna pelnu dēļ slēgta gaisa telpa Latvijā (117)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Īslandes vulkāna izvirduma pelnu dēļ Latvijā slēgta gaisa telpa, informēja lidostas preses sekretārs Mārtiņš Langrāts.

Pievienotas 5.-8. rindkopai

Tas nozīmē, ka starptautiskajā lidostā "Rīga" atcelti visi reisi no pusnakts līdz rītdienas, 16.aprīļa, plkst.18. "Starptautiskā lidosta "Rīga" strādās, bet lidojumi nenotiks," informē Langrāts.

Langrāts arī norādīja, ka patlaban vidēji dienas laikā lidosta "Rīga" apkalpo aptuveni 13 000 pasažieru. "Šodien jau tika atcelti ļoti daudzi reisi, un pārmērīga cilvēku drūzmēšanās lidostā "Rīga" nenotika. Svarīgākais ir tas, ka cilvēki par to ir informēti un savlaicīgi var pieņemt lēmumu pārcelt lidojumu rezervācijas uz citu laiku," norādīja Langrāts.

Viņš arī atzina, ka tik nopietni kā tagad aviosatiksme ne Latvijas, ne Eiropas mērogā pēdējo gadu laikā nav bijusi traucēta.

Jautājumā par uz atceltajiem reisiem iegādātajām aviobiļetēm lidostas "Rīga" pārstāvis iesaka kontaktēties ar konkrēto aviokompāniju, kuras pakalpojumi tiek izmantoti.

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" ir atcēlusi lidojumus, kuriem bija paredzēts šovakar izlidot no starptautiskās lidostas "Rīga", jo vulkāna izvirdums Īslandē ir radījis milzīgu pelnu mākoni, informēja "airBaltic" korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Pēc viņa teiktā, līdz šim "airBaltic" atcēlis 37 reisus.

"airBaltic" informējis arī par vairāku rītdien no rīta paredzēto reisu atcelšanu. Kā atzina Vanags, visticamāk, "airBaltic" nelidos līdz rītdienas pēcpusdienai, taču aviokompānija seko līdzi aktuālajām izmaiņām. Arī pasažieri tiek aicināti sekot līdzi jaunākajai informācijai un iespējamām situācijas izmaiņām.

Pasažieri, kuri bija rezervējuši aviobiļetes uz kādu no atceltajiem lidojumiem, var izmantot nākamo pieejamo lidojumu bez papildu samaksas vai arī saņemt pilnu aviobiļetes cenas atmaksu jebkurā "airBaltic" biļešu kasē, tūrisma aģentūrā, kur biļete nopirkta, vai arī, zvanot vai nosūtot e-pastu "airBaltic" biļešu rezervācijas centram.

Jau ziņots, ka šodien Eiropas debesis pārņēma pelnu mākonis, kura dēļ slēgtas vairākas starptautiskās gaisa telpas un atcelti simtiem lidojumu.

Īslandes vulkāna izvirduma dēļ gaisa satiksme Eiropā varētu būt traucēta divas dienas, ceturtdien paziņoja starptautiskā gaisa navigācijas kompānija "Eurocontrol".

Kā norādīja "Eurocontrol", situācijas attīstība būs atkarīga no tā, kā pārvietosies vulkāna pelnu mākonis.

Kā ziņots, Īslandes vulkāna izvirduma dēļ šodien starptautiskajā lidostā "Rīga" jau tika atcelti aptuveni 20 reisi.

Vislielākais atcelto reisu skaits ir Latvijas nacionālajai lidsabiedrībai AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic"), vienlaikus reisus atcēlušas arī "Ryanair" un "WizzAir".

Pārsvarā lidojumi atcelti uz Skandināvijas pilsētām un Lielbritāniju.

Langrāts skaidroja, ka lidostā ir ļoti daudz cilvēku un par normālu šo situāciju nevarot saukt. Patlaban tiekot piesaistīts papildu apkalpojošais personāls.

Komentāri (117)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu