Bauskas novadā gatavojas slēgt vienu mazo skolu

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 1. septembra Mežotnes pamatskolā darbs tiks organizēts tā, ka mācības tās filiālē Bērzos nenotiks un bērni, kas pašlaik tajā mācās, tiks ar autobusu vesti uz Mežotni. Par šādu Bauskas novada domes izglītības, sporta un kultūras lietu komitejas lēmumu raksta portāls Bauskasdzive.lv.

Portāls ziņo, ka nākamajā mācību gadā Bērzu skolā varētu izglītoties 26 bērni. No tiem seši apmeklētu piecgadīgo un sešgadīgo bērnu grupiņu. Pirmajā klasē būtu viens skolēns, ceturtajā pieci. Skolā būtu jāveido divas apvienotās klases. Tāda esot reālā situācija Mežotnes pagastā - bērnu divām skolām nepietiek. Izpilddirektore Dagnija Ludrika ieteikusi vecākiem ar skaitļiem skaidrot skolas pastāvēšanas neiespējamību. Pēc gada bērnu, kas varētu mācīties Bērzos, būs vēl mazāk. Skolas saglabāšana tādējādi esot nereāla.

Deputāti sēdē uzklausījuši Izglītības pārvaldes speciālisti Anitu Velmunsku, kura iepriekšējā dienā bija apmeklējusi vecāku un pedagogu sapulci Bērzos. Tajā vecāki pauduši vēlmi izglītot mazos bērnus tuvāk mājām. Pagasta pārvaldes vadītājs Oļģerts Līkais solīja, ka visus Bērzu un Strēlnieku puses bērnus nodrošinās ar transportu nokļūšanai Mežotnes pamatskolā. Vairāki vecāki pauda vēlmi bērnus sūtīt uz skolu Codē. Pārvaldnieks viņus informēja, ka skolēnu vešana no Bērziem uz Codes pamatskolu netiks organizēta.

Bērzu pamatskola ir Mežotnes pamatskolas struktūrvienība, raksta portāls. Tādējādi deputātiem nav jāpieņem lēmums par skolas slēgšanu Bērzos vai tās reorganizāciju, ir tikai jāmaina Mežotnes pamatskolas nolikums.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu