Šipkēvics: Tā ir laime. Ja neesi viens! (77)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Žurnāls "Una"

Viņš bija pazaudējies kaut kur starp cepuri un zābakiem, bet nu esot atradies. Pēdējo gadu laikā šī ir pirmā intervija, kurā “Radio SWH” valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics atklāti runā par sajūtām pēc šķiršanās, kopdzīvi ar dāmu, vārdā Depresija, un jaunām atklāsmēm.

Pirms pieciem gadiem parādījās ziņas, ka Jānis pēc astoņu gadu laulības ar “Mini Mode” īpašnieci Kristīni Līpiņu pašķīries. Pagājušā gada vasarā laulība tika šķirta oficiāli. Jānis visu šo laiku diplomātiski klusēja un uz žurnālistu jautājumiem neatbildēja, vien skopi izmeta, ka laikam abi bijuši pārāk dažādi cilvēki, lai spētu uzturēt ilgstošu jūtu temperatūru. Jāatzīst – priekšstats par Jāni pēdējos gados daudzējādā ziņā radies, lasot publikācijas, kurās izteikusies viņa bijusī sieva. Sazvanot Jāni, viņš beidzot piekrīt satikties – viņam esot sākusies trešā dzīve. Mēs tiekamies vēlā vakara stundā, vienu dienu pēc 8. marta. Todien pēc ilga nemīlīgi pelēcīga perioda bija atkal uzspīdējusi saule. Viņš priecājas – pavasaris ir klāt. Arī no ēdienkartes plašā klāsta viņš izvēlas tieši “Pavasara rullīšus”, un mūsu saruna var sākties.

Piedāvājam ieskatu intervijā - Jāņa Šipkēvica atziņas, bet pilnībā interviju vari lasīt aprīļa žurnālā "Una":

*"Biju noguris no uzmanības, nebija īstais brīdis, lai ar kādu dalītos. Man bija laiks pabūt pašam ar sevi, daudz ko pārdomāt, un nebija ne mazākās vēlēšanās kādam ko teikt. Vēl jo vairāk tāpēc, ka daudz par sevi nezināju – vai tas, ko runāju, ir tieši tas, ko domāju. Iespējams, biju apjucis, pazudis kaut kur starp zābakiem un cepuri, mētājos kaut kur pa vidu. Vēl tagad īsti nezinu, vai tas, kurš tev sēž pretī, būtībā esmu es, un kā tu zini, ka esmu tas, ko redzi? Taču daudzas lietas no manis ir nokritušas, no daudz kā esmu atbrīvojies."

* "Saka, ka cilvēkam ir trīs vecumi – jaunība, vidējie gadi un “jūs šodien brīnišķīgi izskatāties”. Man šķiet, ka atrodos vēl tikai vidū. 45 gadu dzimšanas dienā dēls (grupas “Cosmos” dziedātājs Jānis Šipkēvics) man atsūtīja īsziņu: “Apsveicu tevi ar futbola pirmo puslaiku!” Tāpēc faktiski šobrīd atrodos tikai otrā puslaika pašā sākumā. Man ir skaidrība par daudzām lietām, par kurām nebiju ticis gudrs pirms diviem, trim un četriem gadiem. Jūtos daudz stiprāks, pārliecinātāks, daudz brīvāks, daudz interesantāks pats sev, esmu atradis sevī diezgan sakarīgu džeku."

* "Divus gadus dzīvoju kopā ar dāmu, ko sauc par Depresiju. Es neaicināju, bet viņa pati atnāca un teica, ka kādu laiku padzīvošot kopā ar mani. Mēģinājām aprast, bet sapratām, ka mums ilgi nav lemts būt kopā. Viņa bija diezgan uzmācīga, stipri man pieķērās, mēģinot izraisīt paliekošākas ilgas. Sākumā vilinājumam pakļāvos, man pat tas varbūt iepatikās, bet kādā brīdī sapratu, ka šī nav īstā sieviete."

"Dzīve joprojām turpinās un nekad nedod padomus par laulībām, finansēm un matu griezumu..."

* "Mīlestība ir vienīgā pasaka, kas nesākas ar vārdiem "reiz bija", jo ar šādu tekstu tā beidzas. Protams, tā līdzi nes sāpīgas atmiņas, bet tas viss ir vajadzīgs. Ja tev nesāp, tad neesi dzīvs. Mīlestība ir patiesība, un tai ir jāsāp."

* "Paradokss - es nevaru teikt, lai neprecas jaunībā, jo pats tā esmu darījis. Tāpat otrajā laulībā nenožēloju nevienu brīdi, jo mēs ar Kristīni daudz mācījāmies viens no otra. Vienīgais, ņemot vērā pieredzēto, citiem ieteiktu pirms stāšanās laulībā noslēgt laulības līgumu. Tas ļautu ietaupīt daudz negatīvu, nepatīkamu un nenoskaidrotu jautājumu..."

* "Kāda atšķirība starp garastāvokli un mūžīgu mīlestību? Garastāvoklis ilgst mazliet ilgāk... Nevajag sist galvu pret sienu un teikt - kur ir tā mīlestība, kāpēc esmu viens?! Mīlestība atnāks pati - tikai mīli sevi, kop sevi, izmanto laiku, kad esi pats ar sevi, pārējais notiks neatkarīgi no tevis..."

Komentāri (77)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu