Lieliski singli no ne tik lieliskiem albumiem (13.d.) (7)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto
References: API SITE

Turpinām ar dažiem ne tik jauniem (tikai nesen parādījušies attiecīgo dziesmu video) un dažiem pavisam svaigiem lieliskiem singliem no ne tik lieliskiem albumiem.

Bieži vien albumos var atrast brīnišķīgas muzikālas pērles, kuras par singliem tā arī nekad nekļūst vai kļūst tikai tad, kad attiecīgais albums jau zaudējis savu aktualitāti. Lūk, daži šādi piemēri, kā arī pāris aktuāli skaņdarbi.

Au Revoir simone "Shadows"

Bruklinas, Ņujorkas meiteņu trio "Au Revoir simone" šajā rubrikā nonāk jau otro reizi. Gandrīz pirms gada klajā laists trešais grupas studijas albums "Still Night, Still Light", taču tikai pagājušā gada nogalē tapis albuma "nesošā" singla "Shadows" video. Labākā plates dziesma, manuprāt.

Holly Miranda "Forest Green, Oh Forest Green"

27 gadus vecā Bruklinas iedzīvotāja Holija Miranda (Holly Miranda) mūzikā darbojas jau gandrīz 10 gadus, taču tikai šogad par viņas "eksistenci" uzzinājis plašāks klausītāju loks. Liels nopelns Holijas popularizēšanā amerikāņu TV on the Radio dalībniekam Deivam Sitekam (Dave Sitek), kas (tas pats, kas producējis brīnišķīgo Skārletas Johansones plati) producējis jaunāko Mirandas plati "The Magician's Private Library". Lai arī albums ir gaisīgs ("Cocteau Twins" asociācijas) un muzikāli pietiekami interesants (iekļauts pat duets ar Kyp Malone no TV on the Radio), vienīgais muzikālais āķis, kas trāpa desmitniekā, manuprāt, ir intro veidīgais albuma ievads "Forest Green, Oh Forest Green".

Holly Miranda
Holly Miranda Foto: Publicitātes foto

Two Door Cinema Club "Something Good Can Work"

Šos jaunekļus atceramies no pagājušā gada "Positivus" festivāla. Beidzot "Kitsuné Music" apgādā klajā nācis šā Ziemeļīrijas trio debijas albums "Tourist History" un, lai cik skumji būtu to atzīt, plates labākais skaņdarbs ir tas pats jau zināmais singls "Something Good Can Work". Lūk, jaunais video! Albumu miksējis franču elektroniskās apvienības "Cassius" dalībnieks Philippe Zdar jaunizveidotajā "Motorbass" studijā (tur arī tapis franču grupas "Phoenix" pēdējais albums).

Lindstrøm & Christabelle "Baby Can't Stop"

Norvēģu disko mūzikas producents un dīdžejs Hanss Peters Linstroms (Hans-Peter Lindstrom) sadarbībā ar dziedātāju Kristabelli (Christabelle) aka Solale šā gada sākumā laidis klajā interesantu, eksperimentālu disko deju mūzikas plati "Real Life Is No Cool". 2006.gada "It''s a Feedelity Affair" bija lielisks albums (skat. apskatu). Abus mūziķus vieno mīlestība pret "Motown" soulu, Greisu Džounsu (Grace Jones) un 1980.gadu mūziku. "Baby Can’t Stop" ir plates atslēga, kas atgādina kaut ko no Maikla Džeksona klasiskā "Wanna Be Startin’ Somethin’".

Lindstrom & Christabelle
Lindstrom & Christabelle Foto: Publicitātes foto

Groove Armada "Paper Romance"

Britu elektroniskās mūzikas duets Groove Armada šogad atgriezies ar jaunu studijas albumu "Black Light". Endijs Kato (Andy Cato) un Toms Findlejs (Tom Findlay) kopā strādā jau gandrīz 15 gadus, viņu mūzika plaši izmantota dažādās reklāmās, datorspēlēs un kinofilmās. Grupas pirmie lielākie panākumi datējami ar 1999.gadu, kad deju zāles iekaroja singls "I See You Baby".  Kā albuma galvenās ietekmes tiek minēti Deivids Bovijs (David Bowie), Garijs Ņūmens (Gary Numan), Fleetwood Mac, New Order un Roxy Music. Kā viesmūziķi albumā piedalās Roxy Music dziedātājs Braiens Ferijs (Bryan Ferry), popzvaigzne Vils Jangs (Will Young), jaunais elektropop trio Fenech-Soler, Bruklinas dueta She Keeps Bees soliste Džesa Larabija (Jess Larrabee), Empire of the Sun dalībnieks Niks Litlmors (Nick Littlemore) un britu dziesminiece SaintSaviour. "Paper Romance" ir fantastisks!

Dum Dum Girls "Jail La La"

Kaut ko līdzīgu pirms diviem gadiem izdarīja trīs meitenes no Bruklinas The Vivian Girls. Šogad stafeti pārņēmušas Dum Dum Girls ar Dee Dee (Kristin Gundred) priekšgalā. Meiteņu pankmūzika - smalka un melodiska. "Jail La La" ir, manuprāt, labākais nule izdotā debijas albuma "I Will Be" (Sub Pop) skaņdarbs.

Dum Dum Girls
Dum Dum Girls Foto: Publicitātes foto

Sally Seltmann "Harmony to my Heartbeat"

Meitene no Austrālijas Salija Seltmane (īstajā vārdā Sally Russell) jau kopš bērnības aizrāvusies ar 1950.gadu popmūziku, īpaši Merlinas Monro daiļradi. 2005.gadā vēl kā "New Buffalo" viņa izdeva brīnišķīgu plati "The Last Beautiful Day". 2007.gadā notiek lielais izrāviens - viņa kopā ar Lesliju Feistu sacer vienu no 2007. gada lielākajiem hitiem "1234". Šogad klajā nāk jauns dziedātājas albums "Heart That's Pounding" no kura ievadošais "Harmony to my Heartbeat" ir tiešām jauks.  

Lonelady "Nerve Up"

Ierakstīts kādās pamestās Mančestras dzirnavās, LoneLady (īstajā vārdā Julie Campbell) debijas albums ir savdabīgs reveranss 1980.gadu "Factory records" mūzikai. Nepieradināts un autentisks... Albuma trešais skaņdarbs "Nerve Up" ir suģestējošs un hipnotisks. 

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu