Kompensāciju žurnālistei Jaunalksnei maksās no VID budžeta (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienests (VID) no sava budžeta maksās morālo kompensāciju žurnālistei Ilzei Jaunalksnei par viņas noklausītajām tālruņa sarunām.

VID Komunikācijas daļā pavēstīja, ka saskaņā ar tiesas spriedumā teikto, kompensācija Jaunalksnei jāmaksā no VID budžeta līdzekļiem.

Lai arī Augstākās tiesas spriedumu, ar kuru nolemts piedzīt par labu Jaunalksnei morālo kaitējumu 12 000 latu no Latvijas valsts VID personā, vēl varēja apstrīdēt AT Senātā, VID tomēr nolēma tā nedarīt.

VID Komunikācijas daļā paskaidroja, ka lēmums nepārsūdzēt spriedumu pieņemts, izvērtējot tiesas spriedumā norādītos motīvus un argumentus, kā arī izvērtējot turpmākas tiesvedības lietderību, iespējamās izredzes un ņemot vērā ar tiesāšanās procesu saistītos tēriņus.

Spriedumu AT Senātā nav pārsūdzējusi arī Jaunalksne.

Februārī AT nolēma piedzīt par labu Jaunalksnei morālo kaitējumu 12 000 latu no Latvijas valsts Valsts ieņēmumu dienesta personā, bet pārējā daļā žurnālistes prasība noraidīta. Atbildētājiem būs jāsamaksā arī tiesas izdevumi - 306 lati.

Iepriekš kompensācijā piesprieda Ls 100 0000

Iepriekš Rīgas apgabaltiesa nolēma, ka morālās kompensācijas summa ir 100 000 latu.

Jaunalksne par privātās dzīves aizskārumu un morālo kaitējumu no Finanšu ministrijas, VID un tā sastāvā esošās Finanšu policijas pārvaldes vēlējās piedzīt 300 000 latu.

Prasību tiesā Ilze Jaunalksne iesniedza 2006.gada 3.oktobrī, norādot, ka no 2006.gada 7.septembra vairākos plašsaziņas līdzekļos un interneta mājaslapās tika publiskotas viņas darba un privātās telefonsarunas.

Par Jaunalksnes tālruņa noklausīšanos apsūdzētajām Finanšu policijas pārvaldes (FPP) amatpersonām pirmās instances tiesa piesprieda naudas sodus. Apelācijas instancē tiesas darbi joprojām turpinās.

Joprojām gan nav skaidrs, kurš organizējis sarunu noklausīšanos.

Prokurore uzskata, ka organizētāja atrašana esot atkarīga no viena apsūdzētā, taču viņa gan domā, ka FPP amatpersona organizētāju nenosauks.

Joprojām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un Drošības policija strādājot pie šīs lietas, taču tie pierādījumi, kas savākti, ir nepietiekami, lai lietu sūtītu uz tiesu, un, ņemot vērā apsūdzētā klusēšanu, prokurore pieļauj, ka lieta varētu netikt atklāta.

Lūgumu ļaut noklausīties Jaunalksnes telefonsarunas bija izteikusi finanšu policija. Jaunalksnes tālruņa noklausīšanās atļauja saņemta, visticamāk, krāpjoties.

Operatīvās darbības dienesti žurnālistes numuru uzdevuši par kādas citas personas numuru, kura, iespējams, iesaistīta noziegumos.

Augstākās tiesas tiesnesei Marijai Goldšmitei, kas deva atļauju noklausīties telefonsarunas, Tiesnešu disciplinārkolēģija izteica aizrādījumu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu